Lai pagatavotu karstvīnu pēc šīs receptes, to vispirms nostādina vēsumā kopā ar augļiem un garšvielām. Karsēts tas tiek tikai vēlāk, un ir vērts pagaidīt – dzēriens izdodas piesātināts, garšīgs, īsti piemērots svētkiem.
1․ Apelsīnu un citronu sagriež aplīšos vai pusaplīšos, izņem kauliņus. Ābolu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2․ Liek augļus katliņā, pievieno visas garšvielas. Pārlej ar vīnu un sulu.
Pēc vēlēšanās pievieno cukuru vai medu.
3․ Uzliek vāku un atstāj vēsā vietā uz vairākām stundām, bet vislabāk - uz veselu diennakti.
4․ Pēc tam karstvīnu uzkarsē, bet nekādā gadījumā neuzvāra. Karsto dzērienu var pasniegt kopā ar nostādinātajiem augļiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS KARSTVĪNA RECEPTES!