Burvīgs ingvera, kanēļa, muskatrieksta, krustnagliņu un vaniļas aromāts dāvās ziemas svētku sajūtas.
1․ Apvieno miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sodu un sāli.
2․ Atsevišķi ar mikseri sakuļ cukuru un nedaudz sasildītu sviestu.
Pievieno olas dzeltenumu un vaniļu.
3․ Pievieno medu un 1 karoti piena.
4․ Kuļot ar zemu ātrumu, pakāpeniski pievieno miltus.
Mīklai jākļūst viendabīgai. Ja tā šķiet pārāk sausa, pievieno vēl vienu karoti piena.
5․ Sadala mīklu uz pusēm. Katru pusi izrullē starp divām pergamenta loksnēm tā, lai tās biezums būtu aptuveni 6 mm.
6․ Pārliek uz pannas un ievieto saldētavā uz 20 minūtēm vai ledusskapī uz 1 stundu.
7․ Izspiež no mīklas cepumus. Atlikušo mīklu saveļ bumbā, atkal izullē un atkal izspiež piparkūkas. Izvieto uz pannas tā, lai starp tām paliktu 2-3 cm.
8․ Cep 180 °C aptuveni 8 minūtes. Pilnībā atdzesē.
9․ Šokolādi salauza gabaliņos un izkausē ūdens peldē. Var arī kausēt mikroviļņu krāsnī ar vidēju jaudu 10-20 sekundes, pārtraukumos samaisot.
Šokolādes daudzums atkarīgs no tā, cik daudz glazūras vajadzēs.
10․ Pārliek izkausēto šokolādi kulinārijas maisiņā. Var izmantot parastu maisiņu, nogriežot tam galu. Rotā piparkūkas ar balto šokolādi vai pārklāj virspusi ar glazūru pilnībā.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PIPARKŪKU RECEPTES!