Šī ābolu deserta recepte nāk no Dānijas. Tomēr tajā var saskatīt līdzības ar Latvijā iecienīto rupjmaizes kārtojumu. Izmēģiniet!
(6 procijām)
Ābolu mērcei:
Drumstalām:
Krēmam:
1. Lai pagatavotu ābolu mērci, nepieciešams nomizot ābolus un izņemt tā serdes.
2. Pēc tam ābolus nepieciešams sagriezt mazākos gabaliņos. Kad tie sagriezti, ievietojiet tos katliņā.
3. Pievienojiet āboliem klāt cukuru, ūdeni un vaniļas pastu. Vāriet visas sastāvdaļas tik ilgi līdz āboli kļūst pavisam mīksti jeb ir izšķīduši. Kad āboli ir izšķīduši, noņemiet katliņu no plīts un atstājiet mērci atdzesēties.
4. Tagad nepieciešams pagatavot drumstalas. Sadrupiniet rupjmaizes šķēles mazās drupačās.
5. Pannā izkausējiet sviestu. Sviestā apgrauzdējiet rupjmaizes drupačas.
6. Kad drupačas ir apgrauzdētas, pievienojiet tām klāt balto cukuru. Drupačām nepieciešams karamelizēties.
7. Pēc tam izklājiet drupačas uz cepamā papīra. Pievienojiet tām klāt brūno cukuru un atstājiet tās atdzesēties.
8. Tagad atliek vien pagatavot krēmu. Saputojiet saldo krējumu. Svarīgi! Nepievienojiet tam klāt cukuru!
9. Visas sastāvdaļas ir sagatavotas. Atliek vien tās izkārtot trauciņos un jūsu neparastais rupjmaizes kārtojums būs gatavs!
10. Pirmajā kārtā lieciet rupjmaizes drumstalas, pa virsu uzlejiet ābolu mērci, pēc tam lieciet putukrējumu. Atkārtojiet šo procesu vairākas reizes!
Lai labi garšo!