Ašais zemeņu deserts no 4 sastāvdaļām

© Ekrānuzņēmums

Šim desertam nepieciešamas vien četras sastāvdaļa.

Sastāvdaļas:

  • 12 - 15 cepumi;
  • neliela izmēra bļoda ar sagrieztām zemenēm;
  • pūdercukurs;
  • 200 grami saldā krējuma.

Pagatavošana:

Cepumus sasmalcina blenderī.

Ekrānuzņēmums

Nedaudz sasmalcinātos cepumus atliek dekorēšanai, pārējos izklāj stikla traukā, noklājot visu tā pamatni. Tad trauku ar cepumiem liek ledusskapī.

Ekrānuzņēmums

Svaigās zemenes ievieto blenderī. Tām pievieno divas ēdamkarotes pūdercukura bez kaudzes.

Ekrānuzņēmums

Zemenes sablenderē vienabīgā masā.

Atsevišķā traukā ievieto saldo krējumu. Ar mikseri sāk to maisīt un, nepārtraucot miksēšanu, pievieno divas ēdamkarotes pūdercukura un pusi no sablenderētajām zemenēm.

Ekrānuzņēmums

No ledusskapja izņem truaku ar samaltajiem cepumiem. Tiem pa virsu uzklāj kārtu ar putukrējumu. Tad ņem atlikušās zemenes un noklāj ar tām putukrējuma kārtu.

Ekrānuzņēmums

Tad uzklāj vēl vienu kārtu ar putukrējumu.

Atlikušās zemenes izmanto dekorēšanai - virs deserta uzklāj vairākas svītras ar sablenderētajām zemenēm un ar koka zobu bakstāmā palīdzību izveido zīmējumu. Gar malām nober atliktos cepumus, bet centrā var ievietot sagrieztas zemenes.

Ekrānuzņēmums

Avots