RECEPTE. Siltie salāti ar jaunajiem kartupeļiem, kabačiem un zivi

© Pixabay.com

Citrona sulas, sinepju un medus mērce lieliski papildina dārzeņus un lasi. Laša vietā labi iederas arī vistas fileja.

Sastāvdaļas

  • 1 laša steiks vai 1 vistas fileja
  • 1 citrons
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Zivs vai vistas garšvielu maisījums pēc garšas
  • 200 g mazu kartupelīšu
  • 1-2 nelieli kabacīši vai cukini
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 3 - 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 80 g lapu spinātu vai citu zaļumu

Pagatavošana

1․ Zivi apslaka ar pusēdamkaroti citrona sulas. Pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām un ietin folijā.

2․ Kartupeļus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, kabačus - aplīšos. Pārkaisa ar sāli, pipariem un baziliku, pārlej ar divām trim ēdamkarotēm eļļas.

3․ Liek dārzeņus ar eļļu ieziestā formā, zivi novieto atsevišķi. Cep aptuveni 15-20 minūtes 200 °С temperatūrā.

Jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk jācep. Dārzeņiem jākļūst mīkstiem, zivij vai vistai - gatavai.

4. No citrona izspiež vēl 2 ēdamkarotes sulas. Sajauc ar eļļu, medu, sinepēm, sasmalcinātu ķiploku un šķipsniņu.

5․ Uz šķīvja liek spinātus. Uz tiem - kartupeļus un kabačus. Zivi salauza ar dakšiņu nelielos gabaliņos un liek uz dārzeņiem. Pārlej ar mērcīti un uzreiz pasniedz.

IZMĒĢINI ARĪ JAUNOS KARTUPEĻUS AR SIERU!