RECEPTE: Gaisīgi kefīra plācenīši bez miltiem

© Pixabay.com

Izmēģini pagatavot plācenīšus uz pannas – izdodas ļoti maigi, gaisīgi un kraukšķīgi.

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 350 g mannas putraimu
  • 250 ml kefīra vai dabīga jogurta
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 ml augu eļļas

Pagatavošana

1․ Olas, sāli, parasto un vaniļas cukuru sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.

2․ Pievieno mannu un istabas temperatūras kefīru, rūpīgi samaisa.

3․ Maisījumu pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 - 40 minūtēm.

4․ Pannā sakarsē augu eļļu.

Pievieno pie mīklas sodu, samaisa.

5․ Liek mīklu uz pannas nelielās porcijās. Cep plācenīšus 1 - 2 minūtes no katras puses zeltaini brūnus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PLĀCENĪŠU RECEPTES!

Virtuvē

Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.