Šefpavāre un “The Practical Kitchen” dibinātāja Rebeka dalījās ar nelielu, bet īpašu triku, kā padarīt vienkāršas ceptas olas daudz garšīgāku, pievienojot tām tikai vienu papildu sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
Viņa saka, ka ceptas olas var izrādīties bezgaršīgas, ja tās nav pareizi pagatavots, jo baltumi nevar labi absorbēt garšvielas.
"Viens no lielākajiem izaicinājumiem, gatavojot jebkāda veida ceptas olas, ir panākt, lai garšvielas iesūktos dziļi olu baltumā. Neatkarīgi no tā, kā jūs gatavojat olu, tad, kad pievienojat sāli un piparus, baltums jau ir sācis sastingt. Un, ja dzeltenums ir vesels, ir grūti pievienot sāli un piparus," viņa skaidroja.
Šefpavāre piebilda, ka olas būs garšīgākas, ja pirms cepšanas pannā pievienosiet apceptu papriku.
"Šī gatavošanas metode var šķist netradicionāla, taču, apcepot papriku eļļā pirms pamatēdiena gatavošanas, eļļa kļūst daudz garšīgāka nekā tad, ja garšvielas pievienojat vēlāk, tāpēc bez īpašas piepūles jūs iegūsiet labāk ceptas olas," viņa skaidro, piebilstot, ka var gan pievienot svaigu sarkano papriku, smalki sagrieztu, gan, ja esat pikantāku garšu cienītājs, izmantot garšvielas - kūpinātu paprikas pulveri.
Pēc šefpavāres teiktā, šī metode nodrošina to, ka "garšas pēc iespējas labāk iesūcas olas baltumā un dzeltenumā".