Virtuvē

19.mar 2021
Joprojām sabiedrībā pastāvīgi pastāv un mainās dažādi mīti, kas saistīti ar pārtiku un uzturu. Speciālisti atzīst, ka cilvēki visbiežāk izvēlas ticēt mītiem, jo neprecīza vai nepareizi interpretēta informācija ir iesakņojusies apziņā. Taču iedziļinoties, viss izrādās pavisam citādāk.
17.mar 2021
Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.
14.mar 2021
Mēs visi zinām, ka rieksti ir veselīgi un tos vērts biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē. Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā. "Zelta Rieksts" nāk talkā ar idejām, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā tik vērtīgos produktus.
13.mar 2021
Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).
11.mar 2021
Es cepu šos cepumus ar kokosriekstu un kanēļa pildījumiem. Taču katrs var ļaut vaļu fantāzijai un cepumus pildīt ar kādu citu savu iemīļoto pildījumu, vai arī iztikt bez pildījuma - tikai ar cukuru.
9.mar 2021
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
9.mar 2021
Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
3.mar 2021
Šos gardos keksiņus iemācījos gatavot "Rīgas Dzirnavnieka" maizniekmeistara Edgara Gāvīša vadītajā meistarklasē. Recepeti radījusi kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa.
1.mar 2021
Šāda rulete brīnišķīgi iederēsies uz pavasarīgi noformēta galda.
27.feb 2021
Šo našķi var pagatavot arī kopā ar bērniem un tādejādi ne tikai palutināt savas garšas kārpiņas, bet arī pavadīt kopīgu laiku ģimenē tās gatavojot.
23.feb 2021
Veselības un notievēšanas dēļ nav obligāti jāatsakās no garšīgiem ēdieniem. Žurnāls "Салат" dalījies ar piecām brokastu receptētm, kas ne tikai ir viegli pagatavojamas, bet arī sniegs uzmundrinājumu visai dienai.
21.feb 2021
Katram saimniekam/cei ir savi virtuves noslēpumi, kas palīdz ikdienā. Taču nenāk par ļaunu, kādreiz kādu kulinārijas gudrību aizgūt arī no citiem, īpaši, ja tie ir pārbaudīti triki, kas atvieglos dzīvi.
15.feb 2021
Pašgatavotas konfektes, kurās var paslēpt dažādu pildījumu, piemēram, riekstus, kompota ķiršus, sukādes, rozīnes, rumā mērcētas plūmes, marmelādes gabaliņus. Tā kā konfektes top no gatavajiem vafeļu cepumiem, tad to gatavošana ir vienkārša un ātra.
photo_camera
14.feb 2021
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
14.feb 2021
Šogad mīlētāju svētkos ir ideāla iespēja romantisku kopā būšanu apvienot ar laisku brīvdienu divvientulību. Tāpēc iesakām tev izmēģināt divas viegli pagatavojamas, neparastas, bet ļoti garšīgas ēdienu receptas, kuras pagatavot un nesteidzīgi kopā ar mīļoto cilvēku baudīt Valentīndienā!
12.feb 2021
Interneta vietnē Tik Tok par hitu kļuvis video, kurā sieviete atklāj triku, kā pavisam vienkārši iespējams atgūt savītušu brokolo tā sākotnējā izskatā.
11.feb 2021
Ne tikai matu kopšanas līdzekļi var ietekmēt mūsu matu veselību. Izrādās, ka arī daži no ikdienas paradumiem var kļūt par iemeslu neveselīgiem un nopietni bojātiem matiem.
10.feb 2021
No sirds gatavotas brokastis Valentīna dienā iepriecinās un sildīs mūsu tuvākos!
6.feb 2021
Augļu sorbetam var izmantot visdažādākas ogas un augļus. Ja sorbetu gatavo jau no sasaldētām augļiem vai ogām, tas ir gatavs pāris minūtēs. Saldummīļi blenderēšanas sākumā var pievienot kādu saldinātāju, taču, ja vismaz puse no sastāva ir banāns, tad var iztikt arī bez cukura pievienošanas.
6.feb 2021
Vislabākās dāvanas otram cilvēkam var būt pašu gatavotas. Ja nepiekopj rokdarbus vai tev nav amatnieka prasmes, izvēlies vēderpriekus! Piemērams, gaidot Valentīna dienu pagatavo ko saldu saviem mīļajiem!
29.jan 2021
Gards un sātīgs pīrāgs brokastīm vai vakariņām. Pildījumu katrs var variēt pēc savas patikas.