Virtuvē

8.mai 2021
Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt.
7.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne atklājusi recepti viegli pagatavojamiem salātiem, kuri ir bagātīgi ar pavasarī nepieciešamajiem vitamīniem.
4.mai 2021
Kā bērnu mīļāko ēdienu - picu varam padarīt par ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu?  Atklāj Bērnu slimnīcas uztura speciālistei un kustības "Ēstprieks" ēdienkartes līdzautorei Lizetei Pugai un  šefpavārs Lauris Aleksejevs.
4.mai 2021
Šis būs mazliet "grēcīgs" nasķis, ar kuru sevi palutināt pie rūgtas kafijas vai tējas tases.
4.mai 2021
Dzērvenes ļoti piestāv valsts svētkiem. Nolēmām izmēģināt mājās paši pagatavot slavenās dzērvenes pūdercukurā.
3.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.
2.mai 2021
Šoreiz aizņēmāmies svētku kūkas recepti no 1998. gada "Maizes grāmatas". Šī kūka būs lielisks papildinājums svētku galdam.
30.apr 2021
Signe Meirāne dalījusies ar recepti, kas palīdzēs pavasarī uzmundrināt ķermeni.
28.apr 2021
Kā savā grāmatā "Dzīves garša" norāda Ilze Jurkāne, šo ēdienu viņa izgudrojusi daļēji tāpēc, lai produkti neietu bojā. "Iedvesmojos no gruzīnu virtuves, jo tādi ēdieni man ļoti garšo," raksta Jurkāne.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
16.apr 2021
Pavārs Brūss Brauns piedāvā neparastu salātu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir popkorns.
14.apr 2021
Pazīstamā latviešu ēdienu blogere, pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa saviem sekotājiem vietnē Instagram parādījusi, kā izveidot rozi no plānām desas šķēlītēm.
11.apr 2021
Ratatouille ir Francijas klasika. Pievienojot sautējumam lēcas, iegūstams jaunu ēdiens.
7.apr 2021
Šāda augļu trauka pagatavošana būs ne tikai pavisam vienkārša, bet arī aizraujoša, jo vari izpausties pēc savas sirds patikas un radīt savu unikālo augļu trauku! Iesaisti procesā arī bērnus, tādējādi varat izveidot dažnedažādus jaunus interjera dekorus!
6.apr 2021
No rauga pankūku mīklas var cept ne tikai apaļas pankūkas, bet arī pankūkas, kas atgādina virtuļus. It īpaši, ja tās iemērc izkausētā šokolādē vai apkaisa ar pūdecukuru. Atšķirībā no īstajiem virtuļiem mīklā ir mazāk miltu un tie nav jāpeldina eļļā. Pietiek, ja eļļa pannā ir plānā kārtiņā.
6.apr 2021
Mūsdienās mūsu ikdiena vairs nav iedomājam bez elektrības. Ar tās palīdzību darbojas praktiski viss! Ko darīt, ja dzīvoklī, vasarnīcā vai lauku mājās "pazudusi" elektrība, bet ledusskapis pilns ar ēdienu? Veselības portāls "Health.com" aplūkojis, cik ilgi var glabāt ēdienu ledusskapī, kas nestrādā.
5.apr 2021
Parūpējies par savām virtuves virsmām! Brīdi, kad gatavo ēst un tev vairs nav vajadzīga karstā panna vai katls, un to vēlies novietot kaut kur blakus, tev labs palīgs būs karstumizturīgs paliktnis. Tas palīdzēs pasargāt tavas virtuves virsmas. Tāpēc izgatavo šādu paliktni pats, tev būs nepieciešamas tikai trīs lietas un pāris minūtes, lai izveidotu jaunu virtuves paliktni!
1.apr 2021
«Neskaitu kalorijas. Jūtos omulīga, bet, protams, saprotu, ka nevar ēst visu, ko grib. Jo, gadiem ejot, vielmaiņa mainās, svars pieaug, un, iespējams, ir jāpārdomā ēdienkarte, tā jāpamaina uz ne tik kalorijām bagātu,» saka tautā mīlētā dziedātāja, leģendārā ansambļa «Čikāgas piecīši» soliste un divu vīru koru vadītāja Lorija Vuda-Cinkusa.
29.mar 2021
Augļi un dārzeņi ir neatsverama ikdienas maltīšu, uzkodu sastāvdaļa. Tie mūsu organismam sniedz daudz laba - vitamīnus, šķiedrvielas, minerālvielas. Tomēr veikalos nopērkamie svaigie labumi ne vienmēr ir tik dabiski kā mums šķiet. Lauksaimnieki bieži gan dārzeņus, gan augļus apsmidzina ar pesticīdiem, tādējādi tos pasargājot no dažādiem kukaiņiem un sēnītēm.
26.mar 2021
Uztura speciāliste Vera Palamari portālam "Medicina 2.0" atklājusi, ar kādiem produktiem kopā nevajadzētu lietot kafiju.
22.mar 2021
Annu Pannu pagatavojusi veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – plānās spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.
20.mar 2021
Tomāti ir viens no galvenajiem dārzeņiem, kas rotā mūsu galdus, īpaši gaļas cepšanas sezonā. Tomātus var griezt salātos, tos var pasniegt sagrieztus šķēlēs vai daiviņās. Taču svētkiem vai īpašam akcentam, tos iespējams pārvērst arī pavasarīgos tauriņos. Nolēmām izmēģināt!