Virtuvē

8.nov 2019
Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākšanos. Šis ir laiks, kad jāpabeidz visi ražas darbi un jāgatavojas ziemai. Paražas vēsta, ka galdā šajā dienā liekams Mārtiņa gailis. Izmēģini šo pildītās vistas recepti savam Mārtiņdienas mielastam.
6.nov 2019
Tuvojas valsts svētki un tas ir īstais laiks celt galdā sarkanbaltsarkano velveta kūku. Piedāvajam divas atšķirīgas receptes, ar kurām pārsteigt mājiniekus un viesus valsts svētku laikā.
3.nov 2019
Viena no versijām vēsta, ka šīs tortes recepti izdomājis Napoleons pats un tas noticis, Žozefīnes greizsirdības dēļ. Reiz viņa pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Lai izbēgtu ķildas, imperators samelojis, ka stāstījis dāmai tortes recepti. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt, cik teiktajā taisnības, un likusi izcept kūku pēc šīs receptes. Visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies.
3.nov 2019
Ķirbjus var ne tikai ēst un no tiem grebt laternas, bet arī taisīt saldējumu, sejas maskas, ķermeņa skrubjus un pat galda vāzes.
2.nov 2019
Viesojoties Lisabonā, ir neispējami paiet garām ar maigu olu krēmu pildītajiem kārtainās mīklas groziņiem. Tos cep daudzās konditorejās un beķerejās, bet vislabākās un auteniskākās esot "Antigua Confeitaria de Belem" beķerejā Lisabonas rietumu pierobežā, kur tās jau kopš 1837. gada tiek pagatavotas pēc oriģinālas receptes.
photo_camera
2.nov 2019
Avokado mums vairs nav svešs - uz brokastu maizītes vai uzkodas sastāvdaļa ballītē. Taču galvassāpes sākas, kad izmantota vien daļa augļa un to vēlamies pataupīt nākamajai ēdienreizei – tas dažu stundu laikā paliek plankumains un drīz vien sabojājas. Kā to novērst?
28.okt 2019
Alu var dzert ne tikai tā ierastajā veidā. Lai gan silts alus nerada tās labākās asociācijas, izmēģini šo neparasto bet interesanto recepti siltajam alus dzērienam.
23.okt 2019
Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
22.okt 2019
Ingvers šobrīd daudziem ir lielākais palīgs cīņā pret rudens saaukstēšanos un ne velti. Šim super-augam piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Atklāj ingvera dziedinošās īpašības un pagatavo kādu no dzērieniem, par ko tava imūnsistēma būs īpaši pateicīga.
20.okt 2019
3 gardas idejas lieliskām brokastīm vai brančam!
18.okt 2019
Lai gan mūsu pašu kokos augošie kastaņi nav lietojami uzturā, veikalos iespējams iegādāties ēdamos kastaņus, kurus ērti pagatavot arī mājās. Itālijā ceptus kastaņus sākumā dēvēja par "nabadzīgu cilvēku pārtiku", bet mūsdienās tie kļuvuši jau par luksusa našķi rudenī un ziemā.
13.okt 2019
Kas iznāk no ķirbja un kafijas pupiņas dueta? Vai eksotiskais mango var papildināt iecienīto karsto šokolādi? Un kā senas Eiropas tradīcijas rod jaunas izpausmes kafijas krūzē? No 7. oktobra “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami jauni, oriģināli karstie dzērieni sildošiem, pikantiem un aizraujošiem garšas piedzīvojumiem. Kādas tad ir rudens garšu tendences karstajos dzērienos?
11.okt 2019
Virtuve ir mājokļa sirds, un tieši virtuvē norisinās daudzas no svarīgākajām ikdienas aktivitātēm. Vienlaikus tur veidojas visvairāk izdevumu. Vai mēdz, piemēram, aizdomāties par to, ka virtuvē rodas vislielākais sadzīves atkritumu daudzums? IKEA interjera dizainere iesaka labākos paņēmienus, kā atsvaidzināt virtuvi, lai ietaupītu naudu un saudzētu dabu.
10.okt 2019
Izmēģini un nogaršo
8.okt 2019
Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
7.okt 2019
Mežus joprojām turpina piepildīt sēņošanas entuziasti. Lai bagātīgā salasīto sēņu raža neaizietu postā un nedēļām nebūtu jāpārtiek no sēnēm vien, piedāvājam variantus, kā sēnes kaltēt, lai tās varētu izmantot ilgāk.
6.okt 2019
Sagatavo pats!
6.okt 2019
Pašlaik vislabākie saldie pipari ir tie, ko dārzā izdevies izaudzēt pašiem, pat ja mūsējie lieluma, salduma un sulīguma ziņā nedaudz atpaliek no tiem, kas baudījuši īstu dienvidu sauli. Un, ja esat vēlējušies vai pat solījuši ģimenei kaut kad pagatavot pildītos piparus, tad jāķeras pie darba.
5.okt 2019
Izmēģini un nobaudi!
5.okt 2019
Savā ziņā šo mīklu ir vienkāršāk gatavot nekā mīklu no rauga. Ja maizītes būs maziņas, tās vairāk līdzināsies cepumiem. Ja brangas, tad bulciņām. No receptes sastāvdaļām sanāca 18 vidēji lielas bulciņas.
2.okt 2019
Rudenī tā vien gribas mājīgi iekārtoties uz dīvāna un nobaudīt kādu karsto dzērienu. Piedāvājam sasildīties un palutināt sevi ar sarkanvīna un karstās šokolādes dzērienu, kura pagatavošana prasīs vien pāris minūtes.
30.sep 2019
Lai gan rāceņi un kāļi ir populāri latviešu dārzeņi, tie nereti tiek nepelnīti aizmirsti. Mūsdienās to vietu ieņēmuši kartupeļi un citi kāpostu dzimtas dārzeņi. Taču laiks celt godā šos mūsu senču dārza dārgumus, kas pat glābuši tos no bada.