Virtuvē

12.jan 2020
Šī pankūkpica tieši tā arī garšos - kā sāļās pankūkās un picas krustojums. Tās lielākā priekšrocība - pagatavojama 15 minūšu laikā un bez cepeškrāsns.
12.jan 2020
At­bil­sto­ši ne­dē­ļas die­nām mai­nās mū­su or­ga­nis­ma iek­šē­jais bi­olo­ģis­kais ritms, fi­zi­olo­ģis­ko fun­kci­ju ak­ti­vi­tā­te, sav­star­pē­jā sais­tī­ba ar pla­nē­tu vib­rā­ci­jām – jo arī kat­rai ne­dē­ļas die­nai ir savs aiz­gād­nis, de­be­su spī­dek­lis. Va­rat pa­mē­ģi­nāt ēst sa­ska­ņā ar ne­dē­ļas pla­ne­tā­ra­jiem rit­miem. Lūk, daži ieteikumi iedvesmai.
5.jan 2020
Šādas kanēļu zvaigznītes Ziemassvētku laikā Britu karaliskās ģimenes konditors cep jau gadiem, bet tikai šogad - 2019. gada decembrī - Karaliskās ģiemene Instagram kontā atklāja, kā šos cepumus cep Bekingemas pilī.
29.dec 2019
Piparkūkas var būt arī šādas - sulīgas un mīkstas.
25.dec 2019
Vēlme Ziemassvēkos našķoties ar kārumiem nav raksturīga tikai mums. Arī Viņas Karaliskā Augstība karaliene Elizabetei ir saldummīle. Viņai pašai garšo piparkūkas un viņa ar tām cienā arī karaļnama viesus, turklāt, kā izrādās, dara to visu cauru gadu, ne tikai Advenetes laikā un Ziemassvētkos. 2018. gada 17. decembrī Britu karaliskās ģimenes šefpavārs atklāja šo cepumu recepti.
25.dec 2019
Ziemassvētku un Jaunā gada laikā mēdzam atļaut sev vairāk gardumus nekā ikdienā. Tas var novest gan pie pārēšanās, gan pie pāris liekiem kilogramiem. Ja ir zināms, ka našķēšanās maratons ir neizbēgams, ierastos ēdienus var gatavot veselīgākās versijās, kas būs draudzīgākas arī cilvēkiem ar cukura diabētu. Smelies iedvesmu svētku galdam no endokrinoloģes Ievas Tonnes un žurnāla “Pie Galda” sagatavotajām receptēm!
23.dec 2019
Ziemassvētki ir noskaņu laiks, kad īpaši ievērojam dažādas tradīcijas, gan izrotājot māju, gan gādājot dāvanas, gan svinot svētkus. Ievērot tradīcijas ir skaisti, taču tas nenozīmē, ka svētku galdā ik gadu jāliek vieni un tie paši ēdieni. Lai pārsteigtu sevi un savus mīļos, Rimi Gardēži, šefpavārs Normunds Baranovskis un Latvijas gardāko stāstu meistare Ilze Jurkāne, piedāvā trīs izcili gardas un vienkāršas receptes, ko šogad celt Ziemassvētku galdā.
16.dec 2019
Piparkūku un karstvīna aromāts būs vēl daudz izteiksmīgāks, ja prasmīgi izmantosiet garšvielas. Tieši garšvielu daudzveidībā slēpjas prasme uzburt patiesi skaistu noskaņojumu svētkos.
13.dec 2019
Neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir piparkūku cepšana, taču lai uzburtu īstu svētku noskaņu, ir vērts pieņemt izaicinājumu un pašam izgatavot ne vien dažādas formas piparkūku cepumus no veikalā nopirktas mīklas, bet arī mājās tapušu piparkūku mīklu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas, bet ļoti gardas un veselīgas piparkūku mīklas recepti, kas būs piemērota arī tiem, kas domā par veselīgu uzturu, jo mīklai ir samazināts cukura daudzums.
11.dec 2019
Šo našķu radīšana prasīs vien pāris sastāvdaļas un pavisam nedaudz laika. Taču rezultāts pārsteigs ne vien bērnus, bet noteikti arī pieaugušos svētku viesus. Šie ir lieliski piemēri, kā ar nelielu darbu panākt maksimālu efektu. Un aizmirsti par svētku stresu!
9.dec 2019
Kāpēc gan šogad aprobežoties ar ierastajām piparkūku formiņām, ja bez piepūles iespējams radīt telpiskākas figūras? Pats process nav sarežģīts, taču rezultāts noteikti izpelnīsies paša un citu sajūsmu. Skat, cik vienkārši ir izveidot piparkūku vīriņu un egli, kas būs ne tikai apēdami, bet kalpos arī kā svētku dekori.
6.dec 2019
Kad aiz loga termometra stabiņš slīd arvien zemāk, tā vien gribas rokās satvert ko siltu. Šādiem ziemīgiem vakariem lieti noderēs paša gatavots kakao. Šis kakao ir ne tikai viegli un ātri radāms, bet arī palīdzēs noskaņoties svētkiem. Pacienā arī citus!
3.dec 2019
Latvijā slavenās kūkas "Cielaviņa" pašceptā versija. Atšķirībā no oriģināla, kūku gatavoju ar žāvētām plūmēm. Ja ar to mielosies vien pieaugušie, tad plūmes iepriekš izmērcēju rumā. Visgaršīgākā Cielaviņa ir otrajā vai trešajā dienā pēc cepšanas, ja vien, protams, tā tik ilgi spēj noturēties ledusskapī.
30.nov 2019
Pārnākot mājās, šajā aukstajā laikā gribas nesteidzīgi iemalkot ko siltu un gardu. Atkal kafiju vai paciņtēju – nu cik var? Nav taču nekur jāskrien, jo īpaši nedēļas nogalē, tāpēc varam savu vakara dzērienu nesteidzīgi pagatavot un tikpat nesteidzīgi izbaudīt. Tas sasilda, palīdz aizgaiņāt dienas nogurumu un spriedzi.
29.nov 2019
Šis ir īstais laiks, lai radītu našķus Ziemassvētku sajūtas pastiprināšanai. Piedāvājam izmēģināt pašu gatavotu šokolādi, kuru iespējams noformēt speciāli gada nogales svētkiem. Turklāt šāda šokolāde būs arī lieliska dāvana.
22.nov 2019
Šie debešķīgie izstrādājumi noteikti asociējas ar Franciju - brokastīm nelielā kafejnīciņā ielas malā ar kafiju un gardu kruasānu. Burvīga aina, ko vari realizēt arī mājās. Lūk recepte, kā pagatavot gardus kruasānus.
21.nov 2019
Mēdz teikt: lai iznāktu patiešām labs vīns, vīnogām jāaug tādās zemēs, kur gadā ir vismaz simt saulainu dienu. Mums šajā ziņā nav veicies, tomēr tas nenozīmē, ka neprotam vīnu baudīt un to novērtēt. Vēl kāds laiciņš atlicis, lai izvēlētos piemērotus vīnus iecerētajām maltītēm gada nogales ballītēs, arī dāvanām un, protams, saskandināšanai, sagaidot jauno gadu.
21.nov 2019
Paliekot vēsākam laikam, atsākusies cepuru un kapuču sezona. Tā ir bieds mūsu matiem, kuriem zem cepurēm pieplok un elektrizējas. Kā no tā izvairīties? Izrādās ir dažas vienkāršas metodes, kā vismaz mazināt cepuru radīto "postu" mūsu frizūrām.
12.nov 2019
Mitrā laika dēļ baciļi ir īpaši aktīvi un mums jo īpaši jāuzmanās no dažādiem vīrusiem. Izmēģini šo neparasto ingvera un vistas zupu, kas būs īpašs lādiņš imunitātes stiprināšanai.
10.nov 2019
Garšos bērniem, mammām un tētiem.
9.nov 2019
Lai labi garšo!