Dabas pilnbrieds ēdienkartē

© F64

Laikā, kad ražas laiks tuvojas savai kulminācijai un dārzā un mežā valda dabas dāvanu pārbagātība, ir īstais brīdis to visu celt galdā un integrēt labi zināmos, kā arī jaunos un neierastos garšu savienojumos.

 Lai pagatavotu neaizmirstamu maltīti augusta vidū, atliek tikai iziet pastaigā pa ābeļdārzu un pielasīt vecmāmiņas kurvīti ar mežmalas ogām un zeltainām sēņu cepurītēm.

Ābolu tart tatin (Ābeļu dārzs)

Sastāvdaļas: 

Smilšu mīklai: 100 g cukura,200 g sviesta,300 g miltu,pustējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:1 kg ābolu,150 g cukura,timiāns

Pagatavošana: uz pannas karamelizē pildījumam paredzēto cukuru, pievieno nedaudz timiāna. Uz izveidojušās karameles kārto škēlītēs sagrieztus ābolus. Uz āboliem uzklāj izrullētu smilšu mīklu, ko gatavo, rūpīgi sajaucot sastāvdaļas. Cep 40 minūšu 160 grādu temperatūrā, nedaudz atdzesē un apmet otrādi ar mīklu uz leju. Pasniedz!

Svarīgākais