KONSERVĒŠANAS NOSLĒPUMI: Asais to­mā­tu čat­nijs

© Scanpix

Tomāts ir dārzenis, ko var baudīt ne tikai rudens ražas laikā, bet, pareizi sagatavojot, arī ziemā un pavasarī,

Asais to­mā­tu čat­nijs

Sa­stāv­da­ļas: ki­lo­grams ga­ta­vu to­mā­tu, 3 cm ga­ri in­gve­ra sak­nes ga­ba­li­ņi,  3 ķip­lo­ka dai­vi­ņas, 1,5 glā­zes cu­ku­ra, glā­ze vī­na vai ābo­lu eti­ķa, 2 smal­ki sa­griez­ti sī­po­li, ro­zī­nes, šķip­sni­ņa mal­ta ka­nē­ļa, ko­ri­andrs, krust­nag­li­ņas, mus­kat­rieksts, tēj­ka­ro­te či­li pul­ve­ra, 1,5 ēdam­ka­ro­tes ka­ri­ja.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: kat­lā uz­kar­sē ūde­ni, to­mā­tus liek vā­ro­šā ūde­nī uz 3–5 mi­nū­tēm, ka­mēr sāk lo­bī­ties mi­za. Pēc tam tos iz­ņem, tad at­dze­sē un no­velk mi­zu. To­mā­tus sa­smal­ci­na, pie­vie­no sa­smal­ci­nā­tu ķip­lo­ku un sa­rī­vē­tu in­gve­ru. Var vi­su sa­jaukt vir­tu­ves kom­bai­nā. Liek to­mā­tu ma­su kat­lā, pie­vie­no cu­ku­ru, eti­ķi, sī­po­lus, ro­zī­nes un garš­vie­las. Uz lē­nas uguns vā­ra 40 mi­nū­tes, ka­mēr sa­bie­zē. Čat­ni­ju var likt bur­ci­ņās un aiz­vā­kot, ka­mēr karsts. Gla­bā le­dus­ska­pī.        

Svarīgākais