Pat ikdienā tik ierastie kartupeļi var sniegt iespēju interesantām variācijām virtuvē.
SASTĀVDAĻAS
2 vidēji kartupeļi (nemizoti)
Puse tases krējuma ar pazeminātu tauku saturu
Ceturtdaļa tases piena ar pazeminātu tauku saturu
2 ēdamkarotes sagatavotu mārrutku
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu maurloku
1 tējkarote sasmalcinātu svaigu diļļu, zariņi garnējumam
Ceturtdaļa tējkarotes sāls
Ceturtdaļa tējkarotes svaigi maltu piparu
2 tējkarotes kaviāra
PAGATAVOŠANA: uzkarsē cepeškrāsni. Kartupeļus vairākās vietās ar dakšiņu sadursta un cep 45–60 minūšu. Samazina krāsns temperatūru. Kad kartupeļi ir pietiekami mīksti, pārgriež uz pusēm un bļodā izgrebj mīkstumu. Pagatavo pildījumu no skābā krējuma, piena, mārrutkiem, maurlokiem, sasmalcinātām dillēm, sāls un pipariem un izgrebtā kartupeļu mīkstuma. Pildījumu saputo ar elektrisko mikseri un iepilda kartupeļu pusītēs. Pildītos kartupeļus cep 15–20 minūšu. Katru pusīti garnē ar ēdamkaroti krējuma, pusi tējkarotes kaviāra un dillēm.