RECEPTE: Div­reiz cep­ti kar­tu­pe­ļi ar mār­rut­kiem un ka­vi­āru

© f64

Pat ikdienā tik ierastie kartupeļi var sniegt iespēju interesantām variācijām virtuvē.

SA­STĀV­DA­ĻAS

2 vi­dē­ji kar­tu­pe­ļi (ne­mi­zo­ti)

Pus­e ta­ses krē­ju­ma ar pa­ze­mi­nā­tu tau­ku sa­tu­ru

Ce­tur­tda­ļa ta­ses pie­na ar pa­ze­mi­nā­tu tau­ku sa­tu­ru

2 ēdam­ka­ro­tes sa­ga­ta­vo­tu mār­rut­ku

1 ēdam­ka­ro­te sa­smal­ci­nā­tu svai­gu maur­lo­ku

1 tēj­ka­ro­te sa­smal­ci­nā­tu svai­gu diļ­ļu, za­ri­ņi gar­nē­ju­mam

Ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes sāls

Ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes svai­gi mal­tu pi­pa­ru

2 tēj­ka­ro­tes ka­vi­āra

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: uz­kar­sē ce­peš­krās­ni. Kar­tu­pe­ļus vai­rā­kās vie­tās ar dak­ši­ņu sa­dur­sta un cep 45–60 mi­nū­šu. Sa­ma­zi­na krāsns tem­pe­ra­tū­ru. Kad kar­tu­pe­ļi ir pie­tie­ka­mi mīk­sti, pār­griež uz pus­ēm un bļo­dā iz­grebj mīk­stu­mu. Pa­ga­ta­vo pil­dī­ju­mu no skā­bā krē­ju­ma, pie­na, mār­rut­kiem, maur­lo­kiem, sa­smal­ci­nā­tām dil­lēm, sāls un pi­pa­riem un iz­greb­tā kar­tu­pe­ļu mīk­stu­ma. Pil­dī­ju­mu sa­pu­to ar elek­tris­ko mik­se­ri un ie­pil­da kar­tu­pe­ļu pus­ītēs. Pil­dī­tos kar­tu­pe­ļus cep 15–20 mi­nū­šu. Kat­ru pus­īti gar­nē ar ēdam­ka­ro­ti krē­ju­ma, pus­i tēj­ka­ro­tes ka­vi­āra un dil­lēm.

Svarīgākais