Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.
Sastāvdaļas: 500 g svaigu garneļu astīšu, 250 ml majonēzes, 6 ēdamkarotes kečupa, 4 pilieni Tabasko mērces, 1 apelsīns, 6 lielas salātlapas.
Pagatavošana: garneļu astītes noskalo, pannā uzvāra 2 litrus ūdens, kam pievienots sāls. Iemet garneļu astītes verdošā ūdenī un pēc 2 minūtēm nokāš, atdzesē. Bļodā samaisa majonēzi, kečupu un Tabasko mērci. Apelsīnam norīvē plānas mizas strēmelītes. No pusapelsīna izspiež sulu un pievieno kokteiļa mērcei. Ja apelsīns nav īpaši sulīgs, izspiež sulu no visa augļa. Nolobītās garneļu astītes iemaisa mērcē. Salātlapas noskalo un nosusina. Trauciņos liek pa salātlapai. Ja lapas sniedzas pāri malām, tad kokteilis izskatīsies vizuāli skaistāks. Garneļu kokteili liek trauciņos un izrotā ar apelsīna mizas strēmelītēm. Uz 5 minūtēm ieliek ledusskapī un pēc tam pasniedz.