Recepte: Gar­ne­ļu kok­tei­lis ar apel­sī­niem

© Scanpix

Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.

Sa­stāv­da­ļas: 500 g svai­gu gar­ne­ļu as­tī­šu, 250 ml ma­jo­nē­zes, 6 ēdam­ka­ro­tes ke­ču­pa, 4 pi­lie­ni Ta­bas­ko mēr­ces, 1 apel­sīns, 6 lie­las sa­lāt­la­pas.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: gar­ne­ļu as­tī­tes no­ska­lo, pan­nā uz­vā­ra 2 lit­rus ūdens, kam pie­vie­nots sāls. Ie­met gar­ne­ļu as­tī­tes ver­do­šā ūde­nī un pēc 2 mi­nū­tēm no­kāš, at­dze­sē. Bļo­dā sa­mai­sa ma­jo­nē­zi, ke­ču­pu un Ta­bas­ko mēr­ci. Apel­sī­nam no­rī­vē plā­nas mi­zas strē­me­lī­tes. No pus­apel­sī­na iz­spiež su­lu un pie­vie­no kok­tei­ļa mēr­cei. Ja apel­sīns nav īpa­ši su­līgs, iz­spiež su­lu no vis­a aug­ļa. No­lo­bī­tās gar­ne­ļu as­tī­tes ie­mai­sa mēr­cē. Sa­lāt­la­pas no­ska­lo un no­su­si­na. Trau­ci­ņos liek pa sa­lāt­la­pai. Ja la­pas snie­dzas pār­i ma­lām, tad kok­tei­lis iz­ska­tī­sies vi­zu­āli skais­tāks. Gar­ne­ļu kok­tei­li liek trau­ci­ņos un iz­ro­tā ar apel­sī­na mi­zas strē­me­lī­tēm. Uz 5 mi­nū­tēm ie­liek le­dus­ska­pī un pēc tam pa­sniedz.

Svarīgākais