Bieži dzird runājam: latviešu nacionālie ēdieni esot šašliks un rasols... Šašliks lai paliek citai reizei, bet par rasolu šoreiz gan parunāsim. Jo vairāk tāpēc, ka restorāna Ostas skati pavārs Nauris Galejs šo mūsu tautā tik iecienīto un tradicionālo salātu pasniegšanas veidu un sastāvdaļu kopumu piedāvā pavisam jaunā, vēl nebijušā kombinācijā.
Būsim godīgi - katrs no mums taču apliecinās, ka vismaz reizi mūžā ir gatavots vecais labais rasols, kur viss vienuviet: vārīti kartupeļi, olas, gurķi, kāda desa, vārīta gaļa vai kūpinājums, zaļie zirnīši (cits pamanās pievienot arī siļķīti un burkānus) - visu daudzmaz vienādos gabaliņos sagriež, lielajā bļodā iekšā, piešauj sāli, piparus, krējumu vai majonēzi, pamatīgi izmaisa, un - lūdzu, veseli ēduši! Nauris piedāvā darīt gandrīz to pašu un gandrīz tāpat, taču beigu galā sanāk ļoti gardi un mūsdienīgi - nu, pa jaunam!
Tradicionālais latviešu rasols ar krējuma mērci, ar siļķi un baravikām, papildināts ar teļa gaļu, ceptiem nēģiem, skābētiem gurķiem un marinētām bietēm
SASTĀVDAĻAS (7426): 30 g nēģa želejā
1 novārīta, biešu sulā iekrāsota paipalu ola
15-20 g skābētu gurķu
15-20 g svaigu, dillītēs marinētu gurķu
20-25 g sarkano un dzelteno biešu
30 g vārītu, sīrupā marinētu kartupeļu
10 g burkānu
10-15 g marinētu baraviku
10-15 g marinētas siļķu filejas
2 ēdamkarotes skābā krējuma
30-35 g vārīta teļa šķiņķa
20 g vārītas jaunlopa mēles
salātlapa
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA: