10 gardas receptes, ar kurām svinēt pavasari

6.lapa

6. Vistas iesmiņi ar pavasara salātiem

gardezi.lv

Sastāvdaļas

Vistas fileja - 2 gab.
Spargeļi - 6 gab.
Turku zirņi - 2 - 3 saujas
Zaļie zirnīši - 1 - 2 saujas
Mellenes - 1 sauja
Grauzdēti lazdu rieksti - 1 sauja
Salāti (pēc izvēles)
Paprika - 1 gab.
Kazas siers (pēc izvēles)
Apelsīns un mandarīns - pa 1 gab.
Bambusa iesmiņi - 4 gab.

Marinādei:

Citrona sula - no1 gab.
Olīveļļa - 1 ēdamk.
Medus - 1 ēdamk.
Sāls un pipari - šķipsniņa
Salātu mērcei:

Citrona sula - no 1 gab.
Pilngraudu sinepes - 1 ēdamk.
Medus - 1 ēdamk.
Olīveļļa - 1- 2 ēdamk.
Svaigs oregano jeb raudene

Pagatavošana
Visas filejas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā bļodā, ieliek vistas fileju un atstāj iemarinēties uz 10 - 15 minūtēm.
Kad vistas fileja ir iemarinējusies, to gareniski katru uzdur uz bambusa kociņiem, kas iepriekš izmērcēti ūdenī, lai tie kļūst mīkstāki.
Vistas fileju sagriež sīkākos gabaliņos pa vidu bambusa kociņiem, lai izveidojas nelieli kubiciņi. To vēlreiz apsmērē ar marinādi un liek cepties uz grila vai grilpannas, līdz gatavs - līdz 10 minūtēm.
Kamēr grilējas visas fileja, notīra 6 sparģeļus un sagriež plānās gareniskās šķēlītēs. Arī papriku sagriež nelielās strēmelītēs.
Turku zirņus un zaļos saldētos zirnīšus noskalo zem tekoša ūdens. Apelsīnu un mandarīnu noloba un izņem no tiem filejas.
Salātu lapas saplucina ar rokām.
Visas sastāvdaļas liek bļodā. Ar rokām sadrumstalo kazas sieru un pievieno salātiem.
Paralēli tam pannā uz lēnas uguns apgrauzdē sauju lazdu riekstu. Kad tie apgrauzdēti, liek atsevišķā bļodā un noloba mizas.
Pēc tam liek klāt salātiem. Pievieno arī mellenes.To visu apmaisa un no atlikušā apelsīna un mandarīna izspiež sulu un pievieno salātiem.
Sajauc kopā visas salātu mērces sastāvdaļas un pasniedzot pievieno salātiem.
Pavasara salātus izkārto uz šķīvja. Kad vistas fileja ir gatava, to ar visiem bambusa kociņiem liek uz salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais