7.lapa
7. Pavasara jogurta zupa
gardezi.lv
Sastāvdaļas
Zemenes vai citas ogas - 500 g
Jogurts bez piedevām - 400 ml
Auzu piens - 300 ml
Olas - 4 gab.
Žāvētas dateles - 10 gab.
Citrons - 1 gab.
Pagatavošana
Dateles attīra no kauliņiem un ar nazi smalki sakapā. Var pamēģināt arī saspiest ar karoti bļodā viendabīgā, ķepīgā putriņā.
Atsevišķā traukā sakuļ olas un pievieno dateles. Ja nav vēlams olas ēst svaigas, var sakarsēt šo masu ūdens peldē, bet jāuzmanās, lai nepārkarst.
Masu liek blendera krūzē, pievieno auzu pienu, jogurtu, citrona miziņu un citrona sulu.
Sakuļ vieglā zupiņā.
Lej traukos un pievieno kārtīgu sauju svaigo zemeņu vai citas ogas.
Šī ir veselīga saldā zupa, jo tā ir dabiski saldināta ar datelēm. Pamēģini šādā veidā pagatavot arī citas zupas, izmantojot saldos žāvētos augļus vai ogas.