4.lapa
Kas nosaka, vai kafija būs garšīga?
Kafijas garša nenoliedzami ir atkarīga no kafijas pupiņu kvalitātes. Taču ar to nepietiek. Kafijas pupiņām jābūt arī svaigām. Kafijas pupiņas savu labāko potenciālu saglabā vien 3 mēnešus pēc grauzdēšanas, tāpēc ir tik svarīgi neuzkrāt. Otrs priekšnoteikums - kafijai jābūt pareizi pagatavotai. Līdzi ņemamai kafijai ir svarīgi, lai tiktu izmantotas labas kafijas gatavošanas ierīces, kas ir precīzi nokalibrētas atbilstoši pareizi izstrādātām receptēm. Un treškārt - cilvēciskais faktors. Profesionāli apmācīti darbinieki spēs pagatavot garšīgāku kafiju un arī labāk rūpēties par kafijas aparātiem. Visbeidzot, kafijai jābūt atbilstoša stipruma. Atsaucoties uz Latvijas cilvēku vēlmi pēc stipras kafijas, Narvesen melno kafiju ir padarījis par 15% stiprāku, bet citus kafijas dzērienu veidus - par 13% stiprākus.