2.lapa
2. Sezonas dārzeņi - augstvērtīgs uzturvielu avots
Pavasarī veikalu plauktos parādās arvien vairāk dažādu zaļumu un jaunās ražas lapu dārzeņu - šis noteikti ir īstais laiks, kad iegādāties un ēst skābenes, spinātus, rabarberus, zaļos lociņus, pētersīļus, dilles, tomātus, gurķus. Turklāt labāk izvēlēties tos produktus, kas auguši tepat Latvijā - zaļumi un svaigie lapu dārzeņi ir produkti ar salīdzinoši īsu realizācijas laiku, un pērkot Latvijas preces, varam būt droši, ka tie nav mērojuši tālu ceļu līdz patērētājam, līdz ar to ir svaigi, aromātiski un satur pēc iespējas vairāk vērtīgo uzturvielu.
Ilze Zvēra, F64 Photo Agency
Izvēloties sezonas dārzeņus un zaļumus, pievērsiet uzmanību to kvalitātei - pērciet tādus produktus, kas izskatās svaigi, nav sākuši vīst vai dzeltēt, noteikti nekautrējieties izvēlētos produktus pasmaržot - par svaigo lapu dārzeņu un zaļumu kvalitāti liecinās patīkams, katram produktam raksturīgais aromāts.