RECEPTE: Gardās aveņu un rabarberu maizītes

© "Rimi gardēžiem"

Pavisam nesen sācies īstais rabarberu laiks. "Rimi gardēžiem" piedāvā īpašu gardo aveņu un rabarberu maizīšu recepti.

SASTĀVDAĻAS:

  • Bezrauga kārtainā mīkla - 2 x 250 g loksnes
  • Avenes - 250 g
  • Sviests- 140 g
  • Mandeļu milti 140 g
  • Lazdu rieksti- 3 saujas
  • 50 g cukura
  • 3 rabarberu kāti
  • 2-3 ēd.k medus
PAGATAVOŠANA:
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
  2. Mīkstu sviestu sajauc ar miltiem un cukuru. Izveido drumstalas.
  3. Nomizo rabarberus, sagriež plānās šķēlītēs un sajauc kopā ar avenēm un medu.
  4. Vislabāk būtu, ja kārtaino mīklu liktu kādā formā, citādi daļa pildījuma mēdz iztecēt. Vienai kārtainās mīklas plāksnei liek 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu. Pa virsu klāj otru loksni un atkal liek pildījumu un drumstalas. Visu pārber ar lazdu riekstiem.
  5. Maizītes liek cepties vismaz 30 minūtes.
  6. Atdzesē un tikai tad pasniedz, lai pildījums savelkas un nav šķidrs.