RECEPTE: Jāņu zāļu maizītes

© F64

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg rauga mīklas

1 olas dzeltenums pārziešanai

150-200 g Krievijas vai Holandes siera

zaļumi pēc izvēles: dilles, pētersīļi, baziliks, raudene, timiāns u.c.

1-2 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote sauso garšaugu maisījuma

jūras sāls

30-50 g sviesta

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni ieslēdz 200 grādu temperatūrā.
  2. Sieru sarīvē, zaļumus (pēc izvēles) un ķiplokus sīki sakapā. Sviestu bļodiņā izkausē, tajā iejauc rīvēto sieru, zaļumus, ķiploku. Nedaudz siera un zaļumu atliek malā.
  3. Mīklu sadala 2-3 daļās. Uz miltiem nokaisītas virsmas katru daļu atsevišķi izrullē.
  4. Uz izrullētās mīklas uzziež siera, sviesta un zaļumu masu, vienu malu atstājot brīvu. To noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  5. Mīklu sarullē un ar asu nazi sagriež 12-16 gabaliņos. No katra mīklas gabaliņa ar rokām izveido apaļas formas maizītes, izkārto uz plāts, liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūšu.
  6. Kad maizītes pacēlušās un kļuvušas pufīgas, plāti izņem, maizītes pārkaisa ar rīvētu sieru un zaļumiem, pārkaisa nedaudz rupjo sāli un vēl uz dažām minūtēm iešauj cepeškrāsnī, līdz siers izkūst un maizītes iegūst apetelīgu brūnumu.

Svarīgākais