2.lapa
Mājas gatavota apelsīnu limonāde
Veikalos nopērkamajās pazīstamo zīmolu apelsīnu limonādēs ir ļoti augsts cukura daudzums - 330ml šāda dzēriena satur 6 tējkarotes cukura. Mājās tapusi limonāde būs daudz veselīgāka, turklāt saturēs dabiskus vitamīnus un minerālvielas, sniedzot labas garšas baudījumu tiem, kam garšo apelsīnu limonādes!
4 apelsīni
1 laims
100-150 ml medus (pievieno pēc garšas)
gāzēts ūdens
piparmētru lapiņas pasniegšanai
Apelsīnus un laimu nomazgā un nomizo, no apelsīniem un laima izspiež sulu. Sulu un miziņas liek katliņā, uz lēnas uguns vāra aptuveni 10 minūtes, pa šo laiku būs iztvaikojusi apmēram 1/3 šķidruma. Noņem katlu no uguns, nedaudz atdzesē, pievieno medu. Dzērienu maisa, līdz medus pilnībā izkusis, tad visu atdzesē, izkāš caur sietu un pilda pudelē, klāt pievienojot gāzētu ūdeni, ūdens daudzumu izvēloties pēc garšas - cik koncentrētu limonādi vēlamies. Lai limonāde neiegūtu papildus garšas nianses, jāizvēlas tāds gāzētais ūdens, kura garša ir neitrāla. Šādi gatavotu limonādi var pasniegt, glāzē pievienojot piparmētru lapiņas, apelsīna daiviņu vai ledu.