RECEPTE: Sēņu ēdieni gardēžiem

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

"Rimi gardēžiem" apkopojuši trīs ļoti gardu sēņu ēdienu receptes, kuras noderēs gan tiem, kuri paši dodas lasīt šīs meža veltes, gan tiem, kuri tās iegādājas veikalā vai tirgū.

JAUKTO SĒŅU PILNGRAUDU PASTA

SASTĀVDAĻAS:

Pilngraudu spageti - 400 g
sēņu asorti - 1 pac.
Spinātu lapas - 2 saujas
Citrons - 1 gab.
Diedzētas kreses - 1 kastīte
Ķiploks - 3 daiviņas
Sviests - 2 ēdamk.
Olīveļļa - 1 ēdamk.
Čili - 1/5 gab.
Sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

Atlaidina sēnes uz nakti, ievietojot tās ledusskapī. Pirms cepšanas notecina lieko ūdeni, ieberot sēnes caurdurī.
Izvāra makaronus. Tikmēr smalki sagriež ķiploku, čili un apcep olīveļļā.
Pievieno sēnes un cep. Kad sēnes apcepušās, pieliek sviestu, spinātu lapiņas un vārītos spageti. Sakarsē un pievieno sāli un piparus.
Sadala pastu porcijās un pasniedzot pārslaka ar svaigu citrona sulu un pārber ar kreses salātiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā