400 g sēņu (gailenes, baravikas, apšu vai citas bekas, šampinjoni)
2 sīpoli, smalki sakapāti
50 g sviesta
Provansas garšvielas, sāls, 5 piparu maisījums
100 ml saldā krējuma
3 ēd. k. miltu
2 olas
100 g Holandes siera, sarīvēts
Pētersīļi, sakapāti
PAGATAVOŠANA:
Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieziež cepamo pannu ar taukiem vai ieklāj tajā cepamo papīru (ar apmēram 3-4 cm maliņu). Ieliek pannā mīklu un izveido maliņu apkārt visai pannai.
Ieliek pannu krāsnī. Cep 10 minūtes vai līdz brīdim, kad mīkla ir viegli brūna. Izņem no krāsns.
Kamēr mīkla cepas, sakapā sīpolus un sēnes.
Sacep pannā sēnes un sīpolus ar sviestu, pievieno garšvielas, cep apmēram 20 minūtes.
Sakuļ olas, pieliek saldo krējumu un miltus. Maisījumu pievieno sēnēm un sīpoliem.
Pasautē 5 minūtes.
Ielej maisījumu pannā, kurā ir mīkla.
Uzkaisa sieru.
Cep plāceni 30 minūtes.
Kad gatavs, ļauj tam atpūsties 5 minūtes, apkaisa ar pētersīļiem un sagriež gabaliņos.