VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

3.lapa

Sa­vā su­lā kon­ser­vē­tas ba­ra­vi­kas

SA­STĀV­DA­ĻAS:

baravikas

etiķis 9%

sāls

cukurs

melnie pipari

lauru lapas

ķiploki

eļļa

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: garš­īgs veids, kā sa­gla­bāt ka­ra­lis­kās ba­ra­vi­kas zie­mai.

Ba­ra­vi­kas ļo­ti garš­īgas ir sa­ma­ri­nē­tas sa­vā su­lā, t.i., ie­lej kat­li­ņā pa­vi­sam ne­daudz ūdens (ti­kai tik, lai pir­ma­jā mir­klī ba­ra­vi­kas ne­pie­deg, ap­tu­ve­ni 0,5 cm ūdens), tad pie­liek pil­nu kat­lu ar ba­ra­vi­kām. Vā­ku vir­sū un vā­ra.

Kad ba­ra­vi­kas būs jau drus­ku pa­vā­rī­ju­šās, pie­lej ne­daudz eti­ķa, lai ba­ra­vi­kas ne­pa­liek tum­šas. Vēl vā­ra. Kad ūdens sāks pu­to­ties, pu­tas no­kāš. Tad uz­reiz liek klāt garš­vie­las - eti­ķi, sā­li, cu­ku­ru, pi­pa­rus, lau­ru la­pas un smal­ki sa­griez­tus ķip­lo­kus. Pie­lej arī ne­daudz eļ­ļas. Bur­tis­ki pa­vā­ra vēl 5 mi­nū­tes un ņem no uguns nost. Liek bur­ci­ņās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā