3.lapa
Dāvis Valbaks, F64 Photo Agency
3. Sulīgās aronijas
Aroniju sīrups var noderēt ziemai, lai pagatavotu veselīgu limonādi vai izkarsēt ogas un iegūt aroniju sulu uzreiz. Tāpat iespējams sabērt burciņās un apbērt ar cukuru, lai saglabātu aronijas veselā veidā. Receptes no žurnāla "Māja" arhīva.
Kompots no aronijām ogu sulā bez cukura
Sastāvdaļas: puslitra burciņai nepieciešami 275 līdz 300 g aroniju, 225 g dabiskas sulas.
Pagatavošana: burciņā sagatavotas aronijas pārlej ar karstu dabisku sulu, uzliek vāciņus, sterilizē un atdzesē. No šāda kompota gatavo asortus, želeju, ķīseļus. Iesaka lietot tiem, kas slimo ar cukura diabētu.
Ievārījums no aronijām
Sastāvdaļas: kilograms aroniju, 1,5 kg cukura, 250 līdz 300 g ābolu sulas.
Pagatavošana: notīrītas un nomazgātas ogas blanšē ar verdošu ūdeni 5 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej, ogas ber traukā ar karstu sīrupu, vāra ne mazāk kā 5 minūtes un ļauj ievārījumam atdzist. Pēcdiennakts ogas sīrupā vāra, kamēr kļūst gatavas. Gatavo ievārījumu lej sausās burciņās un aizvāko ar plastmasas vāciņiem.