TOP 6 rudens veltes, kuras vari radoši un gardi saglabāt ziemai

6.lapa

Antranias/pixabay.com

6. Ķirbja sukādes

Pagatavo savas ķirbja sukādes mājas vai saldo ķirbja kompotu. Piedāvājam sukāžu recepti no žurnāla "Māja" arhīva:

Su­kā­des no ķir­bja ar apel­sī­niem

SA­STĀV­DA­ĻAS: ki­lo­grams ķir­bja,apel­sīns, 200 ml ūdens, 800 g cu­ku­ra.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ķir­bi no­tī­ra no mi­zas un sēk­lām, sa­griež ku­bi­kos, pār­kai­sa ar cu­ku­ru. Kad no ķir­bja iz­da­lās su­la, tā jā­no­lej. Apel­sī­nu no­maz­gā, uz­lej vā­ro­šu ūde­ni, sa­griež ne­lie­los ga­ba­li­ņos ko­pā ar mi­zu. Iz­ņem sēk­las, uz­lej vā­ro­šu ūde­ni un vā­ra 10 mi­nū­šu. Cu­ku­ram uz­lej apel­sī­nu no­vā­rī­ju­mu ko­pā ar apel­sī­na ga­ba­li­ņiem, liek uz lē­nas uguns un vā­ra, ka­mēr cu­kurs pil­nī­bā iz­šķīst. Vā­ro­šu sī­ru­pu uz­lej sa­ga­ta­vo­ta­jiem ķir­bja ga­ba­li­ņiem. At­dzi­su­šo ma­su liek uz lē­nas uguns un vā­ra, ka­mēr ķir­bja ga­ba­li­ņi kļūst caur­spī­dī­gi, bet sī­rups - biezs kā me­dus. Sa­vā­rī­tos ķir­bja ga­ba­li­ņus iz­ņem no sī­ru­pa, no­su­si­na, ap­vi­ļā cu­ku­rā. Pā­rē­jo sī­ru­pu ar apel­sī­na ga­ba­li­ņiem iz­man­to kā pa­ras­tu ie­vā­rī­ju­mu, bet svai­go ķir­bja su­lu var uz­vā­rīt un sa­liet ste­ri­li­zē­tās bur­kās.

Svarīgākais