6.lapa
Antranias/pixabay.com
6. Ķirbja sukādes
Pagatavo savas ķirbja sukādes mājas vai saldo ķirbja kompotu. Piedāvājam sukāžu recepti no žurnāla "Māja" arhīva:
Sukādes no ķirbja ar apelsīniem
SASTĀVDAĻAS: kilograms ķirbja,apelsīns, 200 ml ūdens, 800 g cukura.
PAGATAVOŠANA: ķirbi notīra no mizas un sēklām, sagriež kubikos, pārkaisa ar cukuru. Kad no ķirbja izdalās sula, tā jānolej. Apelsīnu nomazgā, uzlej vārošu ūdeni, sagriež nelielos gabaliņos kopā ar mizu. Izņem sēklas, uzlej vārošu ūdeni un vāra 10 minūšu. Cukuram uzlej apelsīnu novārījumu kopā ar apelsīna gabaliņiem, liek uz lēnas uguns un vāra, kamēr cukurs pilnībā izšķīst. Vārošu sīrupu uzlej sagatavotajiem ķirbja gabaliņiem. Atdzisušo masu liek uz lēnas uguns un vāra, kamēr ķirbja gabaliņi kļūst caurspīdīgi, bet sīrups - biezs kā medus. Savārītos ķirbja gabaliņus izņem no sīrupa, nosusina, apviļā cukurā. Pārējo sīrupu ar apelsīna gabaliņiem izmanto kā parastu ievārījumu, bet svaigo ķirbja sulu var uzvārīt un saliet sterilizētās burkās.