GARDĀS BRĪVDIENAS: Maltīte Āzijas gaumē

© Publicitātes foto

3.lapa

Daudzveidīgas mērces

Āzijas virtuve nav iedomājama bez dažādām mērcēm - ar soju, saldo čili, ingveru, ķiploku u.c. Tās gatavo kopā ar dārzeņiem, augļiem, nūdelēm, zivīm, gaļu. Piemēram, sāļā soja un saldais čili lieliski papildina viens otru, radot universālu mērci vokpannā gatavotiem ēdieniem. Asā Āzijas vok mērce ar soju un saldo čili ir vienkāršākā kombinācija, mājās gatavojot ēdienus vokpannā, un ir piemērota gan vistai un cūkgaļai, gan zivīm vai garnelēm. Sēņu sojas mērce, saldais čili, ingvers un ķiploks sniedz lielisku līdzsvaru starp saldumu un asumu. Āzijas saldskābā vok mērce ir viena no iecienītākajām pasaulē - tā ir aromātiska un sader gandrīz ar visiem vokpannā gatavotajiem ēdieniem. Savukārt sojas, ķiploku un austeru mērces maisījums, kas veido tipisku Āzijas garšu, ir laba izvēle jebkura veida gaļai. Āzijas garšvielas vistas vok ēdieniem piešķir aromātu un saturu, jo saldā ingvera garša kopā ar ķiplokiem, koriandra lapām un svaigu citronzāli veido vidēja asuma garšas kombināciju. Vēl Āzijas virtuvē populārs produkts ir tumšā sojas mērce.

***

Recepte

Pad Thai

depositphotos.com

(4 porcijas, gatavošanas laiks:

15 minūtes)

Sastāvdaļas:

• 1 paciņa Santa Maria rīsu nūdeļu

• 1 paciņa Santa Asian Wok Pad Thai mērces

• 2 ēdamkarotes cepamās eļļas

• 400 g sīki sagrieztas vai maltas vistas krūtiņas

• 300 g smalki sagrieztu kāpostu

• 1 mazs sasmalcināts burkāns

• 1 sakulta ola

• 1 dl rupji kapātu zemesriekstu

• laima daiviņas un koriandrs rotāšanai

Pagatavošana:

Nūdeles pagatavo saskaņā ar norādēm uz iepakojuma. Vistas gaļu apbrūnina uz pannas eļļā, pievieno sagatavotos kāpostus un burkānus, cep uz lielas uguns 1-2 minūtes. Atbrīvo uz pannas vietu, tur uzlej sakulto olu un apmaisot izcep. Pievieno rupji sagrieztas nūdeles un mērci, enerģiski maisot uzkarsē, iemaisa sagatavotos zemesriekstus, izrotā un pasniedz.

Svarīgākais