Šķiedrvielas – kas tās ir un kā palīdz mūsu organismam?

© Publicitātes foto

2.lapa

Šķiedrvielu veidi

Ir divu veidu šķiedrvielas - šķīstošās un nešķīstošās. Inga Pūce skaidro: “Ja salīdzinām dažādu tipu šķiedrvielas, tad šķīstošās, ko sauc par pektīnu, darbojas kā viegls pīlings, savukārt dārzeņos esošā celuloze ir rupjāka un efektīvāka - tā darbojas kā skrubis”. Nešķīstošās šķiedrvielas atrodamas tādos produktos kā kvieši, kukurūza, zirņi, rīsi, dārzeņi, lēcas, savukārt šķīstošās šķiedrvielas visvairāk ir citrusaugos, ābolos, miežos, rudzos, auzās un lēcās. Visi augu valsts izcelsmes produkti satur šķiedrvielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais