Recepte brīvdienām: Gardais ābolu un drumstalu deserts

© TT NYHETSBYRÅN/SCANPIX

Brīvdienas ir īstais laiks, kad kādu brīvo brīdi veltīt gardu desertu pagatavošanai. Šoreiz "Rimi gardēžiem" sniedz padomu, kā pagatavot gardo ābolu un drumstalu desertu.

Drumstalām:

  • 150 g miltu
  • 110 g sviesta
  • 150 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pildījumam:

  • 3 skābi āboli
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber miltus, cukuru, sviestu un vaniļas ekstraktu. Samīca irdenā masā, taču ne pārāk daudz. Ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
  2. Ābolus sagriež kumosa lieluma gabalos. Ieber dziļajā kūku pannā. Vislabāk tādā ar neizņemamu apakšu.
  3. Drumstalu mīklu mazos gabalos pārber āboliem un pārkaisa kanēli.
  4. Cep 180 grādos 25 minūtes. Lai iegūtu zeltainu virskārtu, pašās beigās var ieslēgt grila režīmu.
  5. Pasniedz karstu mazās bļodiņās, noteikti pievienojot saldējuma bumbiņu.

Avots: "Gardezi.lv"

Svarīgākais