Brīvdienas ir īstais laiks, kad kādu brīvo brīdi veltīt gardu desertu pagatavošanai. Šoreiz "Rimi gardēžiem" sniedz padomu, kā pagatavot gardo ābolu un drumstalu desertu.
Drumstalām:
- 150 g miltu
- 110 g sviesta
- 150 g brūnā cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pildījumam:
- Bļodā ieber miltus, cukuru, sviestu un vaniļas ekstraktu. Samīca irdenā masā, taču ne pārāk daudz. Ievieto ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Ābolus sagriež kumosa lieluma gabalos. Ieber dziļajā kūku pannā. Vislabāk tādā ar neizņemamu apakšu.
- Drumstalu mīklu mazos gabalos pārber āboliem un pārkaisa kanēli.
- Cep 180 grādos 25 minūtes. Lai iegūtu zeltainu virskārtu, pašās beigās var ieslēgt grila režīmu.
- Pasniedz karstu mazās bļodiņās, noteikti pievienojot saldējuma bumbiņu.
Avots: "Gardezi.lv"