Gards brīvdienu deserts: Šokolādes kūka ar mandarīniem

© Dāvis Valbaks/ F64 Photo Agency

Brīvdienas ir īstais laiks, kad veltīt kādu brīdi, lai pagatavotu kādu īpašu desertu. Šoreiz brīvdienās iespējams pamēģināt pagatavot gardo šokolādes- mandarīnu kūku.

Biskvītam:

  • Rūgtā šokolāde, 70% - 200 g
  • Skābais krējums - 200 g
  • Gī sviests - 150 ml
  • Brūnais cukurs - 100 g
  • Olas - 3 gab.
  • Milti - 5 ēdamk.

Krēmam:

  • Maskarpone siers - 250 g
  • Skābais krējums - 150 g
  • Pūdercukurs - 2 ēdamk.
  • Mandarīnu sula - no 1 gab.
  • Citrona sula - no 1/2 gab.

Dekoram:

  • Mandarīni - 1 kg
  • Melisas lapas
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Sakuļ olas ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi, sajauc ar sviestu un skābo krējumu.
  2. Olas samaisa ar šokolādes masu un iecilā miltus.
  3. Masu lej formā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 160°C 30 - 40 minūtes. Atdzesē.
  4. Maskarpones sieru sajauc ar pūdercukuru, mandarīnu un citrona miziņām un sulu. Pievieno skābo krējumu un samaisa, lai veidojas viendabīgs krēms.
  5. Kad biskvīts atdzisis, virsū liek krēmu. Mandarīniem noloba mizu un daiviņas pārber pāri krēmam. Pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar melisas vai piparmētru lapiņām.

Avots: "gardezi.lv"

Svarīgākais