Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
50 g cukura
1 ēdamkarote auksta ūdens
150 g mandeļu
75 g kausējamās šokolādes
4 tējkarotes kakao pulvera
4 tējkarotes pūdercukura
PAGATAVOŠANA:
- Pannā vai katliņā ieber cukuru un ielej ēdamkaroti auksta ūdens. Cukuru maisot uz plīts izkausē (sākumā tas var sakust gabalos - nekas, pēc brīža kļūs šķidrs un brūngans).
- Trauku noņem no uguns un cukurā iemaisa mandeles. Sākumā tās saķeps vienā lielā kamolā, bet, cukuram pakūstot, atdalīsies.
- Karamelizētās mandeles izliek uz cepamā papīra, citu no citas atdala un atdzesē.
- Karstā ūdens peldē izkausē glazēšanai paredzēto šokolādi. Mandeles iemaisa šokolādē, tad izklāj uz cepamā papīra un labi atdzesē.
- Atdzisušas mandeles vispirms apvārta pūdercukurā, tad kakao pulverī.