RECEPTE: Kartupeļu un ķiploku mērce grieķu gaumē

© F64

Pamēģini!

SASTĀVDAĻAS:

500 g miltainu kartupeļu

5-6 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote citrona sulas

100 g maltu mandeļu

2/3 glāzes kvalitatīvas olīveļļas

1 olas dzeltenums

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus ar visu mizu izvāra mīkstus, nedaudz atdzesē un nomizo, tad sastampā biezenī.
  2. Ķiploka daiviņas saberž kopā ar citrona sulu, iemaisa biezenī.
  3. Pievieno maltas mandeles, sāli, piparus, olas dzeltenumu, visu samaisa. Pielej olīveļļu, mērci ar koka karoti labi sakuļ.
  4. Liek servējamā traukā, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar drupinātiem pipariem.

PADOMS

  • Kartupeļu biezenim vēl var pievienot nedaudz baltvīna etiķa.
  • Mērci pasniedz kā piedevu pie zivju ēdieniem, to var ēst kopā ar maizi vai dārzeņiem.

Svarīgākais