Pamēģini!
SASTĀVDAĻAS:
500 g miltainu kartupeļu
5-6 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote citrona sulas
100 g maltu mandeļu
2/3 glāzes kvalitatīvas olīveļļas
1 olas dzeltenums
sāls
pipari
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus ar visu mizu izvāra mīkstus, nedaudz atdzesē un nomizo, tad sastampā biezenī.
- Ķiploka daiviņas saberž kopā ar citrona sulu, iemaisa biezenī.
- Pievieno maltas mandeles, sāli, piparus, olas dzeltenumu, visu samaisa. Pielej olīveļļu, mērci ar koka karoti labi sakuļ.
- Liek servējamā traukā, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar drupinātiem pipariem.
PADOMS
- Kartupeļu biezenim vēl var pievienot nedaudz baltvīna etiķa.
- Mērci pasniedz kā piedevu pie zivju ēdieniem, to var ēst kopā ar maizi vai dārzeņiem.