RECEPTE: Māmiņdienas kūka

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

3 olas

40 g kviešu miltu

80 g mandeļu miltu

195 g cukura

11 g cepamā pulvera

80 g sviesta

140 g baltās šokolādes

150 g skābā krējuma

250 g saldā krējuma

250 g maskarpones siera

vanilīna cukurs

PAGATAVOŠANA: nepieciešamas trīs atsevišķas bļodas. Vienā bļodā saputo trīs olas un 115 g cukura. Otrā bļodā iesijā 40 g kviešu miltu, 80 g mandeļu miltu un 11 g cepamā pulvera. Trešajā bļodā ūdens peldē izkausē 80 g sviesta un 140 g baltās šokolādes.

Pie miltu un cepamā pulvera maisījuma (bļoda nr. 2) pievieno saputotas olas ar cukuru (bļoda nr. 1) un šokolādes sviesta maisījumu (bļoda nr. 3). Uzmanīgi izcilā un maisot pievieno 150 g skābā krējuma. Nepārmaisīt!

Lej formā un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 min.

Atdzisušu sagriež uz pusēm, apsmērē ar ievārījumu un maskarpones krēmu. Krēmu pagatavo, putojot 250 g saldā krējuma ar 250 g maskarpones siera, 80 g cukura un vanilīna cukuru.

Dekorē ar maskarpones krēmu, svaigām ogām vai ogām no kompota un ar piparmētru zariņiem.

Svarīgākais