RECEPTE: Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

1 kg tomātu

1 sarkanais sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 svaigs čili pipars

3 ēdamkarotes olīveļļas

300 ml dārzeņu buljona

ciabata

sāls

pipari

sauja svaigu bazilika lapiņu

PAGATAVOŠANA:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādu temperatūrai.
  • Traukā sajauc sasmalcinātu sīpolu, smalki sagrieztu, no sēkliņām attīrītu čili piparu, gabalos sagrieztus tomātus. Visu apslaka ar olīveļļu, pēc garšas pievieno sāli, piparus un vienmērīgi izkārto un pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Dārzeņus cepeškrāsnī cep aptuveni 30 minūtes.
  • Maizi ar rokām salauž nelielos gabaliņos, viegli apslaka ar olīveļļu, kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un apgrauzdē cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
  • Gatavos, atdzisušos dārzeņus nelielām porcijām sablendē viendabīgā masā, pievieno dārzeņu buljonu un sauju bazilika, vēlreiz sablendē.
  • Biezzupu katliņā uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
  • Krūzītē, šķīvī vai bļodiņā ieber kraukšķīgos grauzdiņus, uzlej karsto biezzupu, dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un pasniedz.

Svarīgākais