Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS: (1 porcijai):
vesels trusis
Parmas šķiņķis
gailenes, šitaki sēnes
iepriekš sagatavots truša gaļas confiti
graudu maize
kļavu sīrups
sāls, pipari
čatnijam: žāvētas plūmes, aprikozes, brūklenes, ingvers, laima miziņa, apelsīnu sula, vīģes
piedeva maizei: Dižonas sinepes, baltvīna etiķis, šalotes sīpoli
PAGATAVOŠANA:
- Atkaulo trusi. No filejas, to izdauzot, gatavo ruletītes, pārējo gaļu kopā ar saldo krējumu, olu dzeltenumiem un garšvielām sastrādā viendabīgā masā. Kad masa gatava, pieliek apceptas gailenes un šitaki sēnes.
- No žāvētām plūmēm, aprikozēm, brūklenēm, ingvera, laima miziņas, vīģēm un apelsīnu sulas izvāra čatniju.
- No baltvīna etiķa, sinepēm un šalotes sīpoliem, tos sastrādājot viendabīgā masā, iegūst smēriņu, ko pasniedz kopā ar graudu maizi.
- Gatavo ruletītes: izdauza gabalu filejas, tajā liek sastrādāto masu, pāri pārklāj otru filejas gabalu. Visu satin Parmas šķiņķī. Cep cepeškrāsnī, kamēr gatavs.
- Kad rulete gatava, to sagriež šķēlītēs.
- Graudu maizi, kas iepriekš apsmērēta ar kļavu sīrupu, vispirms sasilda, tad virsū liek sīpolu un sinepju masu. Kārto uz šķīvja.
- Uz maizes kārto ruletīšu gabaliņus, blakus - truša gaļas confiti un čatniju. Rotā ar zaļumiem.
Noderīgi
- Truša konfē (confiti) ir Francijā radusies ēdiena tehnoloģija, kas sākotnēji bija domāta gaļas uzglabāšanai. Truša gaļai pievieno garšvielas, to aplej ar zoss taukiem un sautē cepeškrāsnī 110 grādu temperatūrā vismaz 6 stundas. Tad sautēto gaļu izņem, cieši ievieto uzglabāšanas traukā un vēlreiz aplej ar taukiem. Tā kā gaļai nav tiešas saskares ar gaisu, tā glabājas samērā ilgu laiku.