RECEPTE: Vasaras neatņemama sastāvdaļa - aukstā zupa

© Publicitātes foto

Pagatavo un izbaudi!

Sastāvdaļas

  • 1 - 1,5 l kefīra
  • 500 ml marinētās bietes
  • 1 garais gurķis
  • 6 redīsi (sagriezti ripiņās)
  • 1 tējk. Dijon sinepes
  • šķipsniņa sāls
  • 2 saujas lociņu
  • 50 ml minerālūdens vai vairāk (atkarīgs, cik biezu konsistenci vēlies)

pasniegšanai

  • vārītas olas
  • dilles

Pagatavošana

  1. Ieliek olas katlā, uzlej ūdeni, lai tas nosedz olas. Uzsilda līdz vārīšanai un vāra 10 minūtes. Izņem olas un ieliek aukstā ūdens vannā, lai vieglāk nolobīt.
  2. Sagatavo sastāvdaļas - sagriež gurķi un redīsus, smalki sagriež lociņus.
  3. Katlā ielej kefīru, pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Minerālūdeni var pievienot arī vairāk kā 50 ml - ja nevēlās tik biezu zupu.
  4. Pasniedz zupu ar pārgrieztu uz pusēm novārīto olu un pārbērtu ar sagrieztām dillēm.

Avots: gardezi.lv

Svarīgākais