RECEPTE: Gardais arbūza un zemeņu sorberts

© REUTERS/ SCANPIX

Karstais un svelmainais laiks ir īstais brīdis, lai pagatavotu ko gardu un veldzējošu. "Rimi gardēži" piedāvā atsvaidzinošā arbūza un zemeņu sorberta recepti.

Sastāvdaļas:

  • 1/4 arbūza, nomizots
  • 400 g zemeņu
  • 2 banāni, nomizoti, sagriezti gabaliņos

Pagatavošana:

  1. Sagriez arbūzu (bez sēklām) mazākos gabalos un sasaldē. Tāpat sasaldē zemenes un banānu gabaliņus.
  2. Sorbetu gatavo, sablenderējot visas sastāvdaļas krēmīgā masā. Banāns var būt arī nesasaldēts, bet tam noteikti jābūt sastāvā, jo tas sorbetam piedod krēmīgumu un papildu saldumu. Pasniedz uzreiz.

AVOTS: "Rimi gardēži"