Ideja vakariņām: Gardais sēņu plācenis

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Septembris ir īstais laiks, kad uzturā lietot mežos atrodamās ēdamās sēnes. Šoreiz "Rimi gardēži" piedāvā recepti latviskajam sēņu plācenim.

Sastāvdaļas:

  • 2 paciņas saldētas mīklas (bez rauga)
  • 400 g sēņu (gailenes, baravikas, apšu vai citas bekas, šampinjoni)
  • 2 sīpoli, smalki sakapāti
  • 50 g sviesta
  • Provansas garšvielas, sāls, 5 piparu maisījums
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. miltu
  • 2 olas
  • 100 g Holandes siera, sarīvēts
  • Pētersīļi, sakapāti

Pagatavošana:

  1. Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieziež cepamo pannu ar taukiem vai ieklāj tajā cepamo papīru (ar apmēram 3-4 cm maliņu). Ieliek pannā mīklu un izveido maliņu apkārt visai pannai.
  2. Ieliek pannu krāsnī. Cep 10 minūtes vai līdz brīdim, kad mīkla ir viegli brūna. Izņem no krāsns.
  3. Kamēr mīkla cepas, sakapā sīpolus un sēnes.
  4. Sacep pannā sēnes un sīpolus ar sviestu, pievieno garšvielas, cep apmēram 20 minūtes.
  5. Sakuļ olas, pieliek saldo krējumu un miltus. Maisījumu pievieno sēnēm un sīpoliem.
  6. Pasautē 5 minūtes.
  7. Ielej maisījumu pannā, kurā ir mīkla.
  8. Uzkaisa sieru.
  9. Cep plāceni 30 minūtes.
  10. Kad gatavs, ļauj tam atpūsties 5 minūtes, apkaisa ar pētersīļiem un sagriež gabaliņos.
  11. Ēd siltu vai istabas temperatūrā.

Svarīgākais