Septembris ir īstais laiks, kad uzturā lietot mežos atrodamās ēdamās sēnes. Šoreiz "Rimi gardēži" piedāvā recepti latviskajam sēņu plācenim.
Sastāvdaļas:
- 2 paciņas saldētas mīklas (bez rauga)
- 400 g sēņu (gailenes, baravikas, apšu vai citas bekas, šampinjoni)
- 2 sīpoli, smalki sakapāti
- 50 g sviesta
- Provansas garšvielas, sāls, 5 piparu maisījums
- 100 ml saldā krējuma
- 3 ēd. k. miltu
- 2 olas
- 100 g Holandes siera, sarīvēts
- Pētersīļi, sakapāti
Pagatavošana:
- Sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieziež cepamo pannu ar taukiem vai ieklāj tajā cepamo papīru (ar apmēram 3-4 cm maliņu). Ieliek pannā mīklu un izveido maliņu apkārt visai pannai.
- Ieliek pannu krāsnī. Cep 10 minūtes vai līdz brīdim, kad mīkla ir viegli brūna. Izņem no krāsns.
- Kamēr mīkla cepas, sakapā sīpolus un sēnes.
- Sacep pannā sēnes un sīpolus ar sviestu, pievieno garšvielas, cep apmēram 20 minūtes.
- Sakuļ olas, pieliek saldo krējumu un miltus. Maisījumu pievieno sēnēm un sīpoliem.
- Pasautē 5 minūtes.
- Ielej maisījumu pannā, kurā ir mīkla.
- Uzkaisa sieru.
- Cep plāceni 30 minūtes.
- Kad gatavs, ļauj tam atpūsties 5 minūtes, apkaisa ar pētersīļiem un sagriež gabaliņos.
- Ēd siltu vai istabas temperatūrā.