Rudens gardums: Pikantā ķirbju zupa

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Laikā, kad aiz loga biežāk līst, pūš auksts vējš, īstā lieta ar ko sasildīties ir gardas pusdienas. Un kāpēc gan tajās nepagatavot zupu no sezonas garduma ķirbja?

SASTĀVDAĻAS:

  • Ķirbis - 0,9 kg
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploks 3-4 daivas
  • Kajennas pipari ½ tējk
  • Dārzeņu buljons 1,5 L
  • Olīveļļa- 2 ēdamk
  • Piena spēks - 200 ml

PAGATAVOŠANA:

  1. Notīri un sagatavo visas sastāvdaļas.
  2. Sagriez ķirbi un sīpolus mazākos gabalos.
  3. Olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja mīkstumu un ķiplokus.
  4. Sautē vēl 3-5 minūtes un pielej buljonu.
  5. Buljona vietā vari izmantot arī ūdeni, tad noteikti pievieno vēl dažādus zaļumus un sāli.
  6. Kad ķirbji kļuvuši mīksti, samal krēmīgā zupā.
  7. Sildi un pievieno piena spēku.
  8. Neuzvāri, jo piena spēks, var sarauties kunkuļos. Ja tā notiek, sablenderē to vēlreiz.
  9. Pasniedz ar sēklu kraukšķi, bet papildus pievieno ķirbju sēklu eļļu.

Avots: Rimi gardēži