Sezonas veltes dažādās kombinācijās

© F64

Restorāna Fazenda ēdienu receptes

Cepti sezonas dārzeņi ar pārlietu mājas olu

Sastāvdaļas: burkāni, kabacis, novārīti kartupeļi, zaļo zirnīšu pākstis, saldie pipari, sviesta pupiņas, olas, olīveļļa,malti pipari

Pagatavošana: ēdiens ir ātri un viegli pagatavojams: uz karstas čuguna pannas olīveļļā apcep iepriekš nomazgātus un sagrieztus dārzeņus, cep apmēram 5 minūtes, tad visu mazliet izlīdzina un uzsit divas olas tā, lai neiztecētu dzeltenums. Turpina cept, līdz olu baltums sarecējis, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un ceļ pusdienas galdā. Ēdājs jābrīdina par karsto pannu!

Dārzeņu buljonā tvaicēts lasis ar cukini šķēlītēm

Sastāvdaļas: lasis, baltvīns, cukini, burkāni, saldais krējums, malti pipari, 

Buljonam: apcepti burkāni, sīpoli, zaļumu kāti, pipari, sāls

Pagatavošana:  katlā liek buljonam paredzētās sastāvdaļas, pārlej ar ūdeni un novāra. Tad apmēram 5 centimetru biezās šķēlēs sagriež lasi, liek uz pannas vai kādā citā traukā, pievieno dārzeņu buljonu, mazliet baltvīna un sautē 5–7 minūtes. Citā traukā liek smalkās, plānās sloksnēs sagrieztus cukini un burkānus, pievieno iepriekš pagatavoto buljonu, saldo krējumu un sautē, līdz dārzeņi gatavi. Lasi, cukini un burkānus kārto šķīvī un pirms pasniegšanas pārkaisa ar maltiem pipariem.

Viegli tvaicēta cūkgaļas karbonāde ar rukolas salātiem un kaperu mērci

Sastāvdaļas: cūkgaļas karbonāde, dārzeņu buljons, rukola, sviests, maize, 

mērcei: majonēze, kaperi, sīpols, pipari, citrona sula

Pagatavošana:  dārzeņu buljonā vāra cūkgaļu apmēram 20–30 minūtes, pēc tam atdzesē. Tad gaļu sagriež plānās sloksnītēs, satin rullīšos un kārto uz šķīvja ar rukolas salātiem un sviestā apgrauzdētu maizi. Pārlej ar kaperu mērci, ko gatavo šādi: traukā liek majonēzi, kaperus, sīpolu, piparus un citrona sulu, visu sablendē.

Steiks ar ceptiem sezonas dārzeņiem

Sastāvdaļas: liellopa fileja, sviests, timiāns, pipari,sezonas dārzeņi pēc izvēles, ķiršu tomātiņi

Pagatavošana: fileju sagriež apmēram 180–250 gramu lielos gabaliņos, mazliet izklapē, liek cepties uz karstas pannas. Kad gaļa kļuvusi brūna no abām pusēm, liek uz 7–12 minūtēm cepeškrāsnī (ilgums atkarīgs no tā, cik gatavu gaļu vēlas). Izņemot no krāsns, steikam uzliek sviesta daiviņu, ierīvē ar timiāna zariņu un pārkaisa ar maltiem pipariem. Pasniedz ar sviestā apceptiem dārzeņiem un ķiršu tomātiņiem.

Svarīgākais