Ideāla buljona noslēpums: kādā ūdenī likt gaļu – aukstā vai karstā

© Foto: pixabay.com

Ir diezgan grūti pagatavot skaidru, bagātīgu un garšīgu buljonu, ja nezin galveno noslēpumu. Mājsaimnieces bieži gatavo zupas, izmantojot gaļas buljonu. Protams, katram ir sava unikālā ideālā recepte, taču daudzas mājsaimnieces nezina, kādā ūdenī vārīt gaļu, lai tā būtu garšīga.

Buljona vārīšana nav tas vieglākais uzdevums. Buljona konsistence un krāsa, kā arī gaļas garša lielā mērā ir atkarīga no ūdens, precīzāk no tā temperatūras. Kā tad pareizi pagatavot gaļu.

Ja tavs mērķis ir pagatavot vienkāršu buljonu, tad gatavošanas sākumā gaļu vislabāk likt aukstā ūdenī. Tad ilgstošas ​​vārīšanas laikā gaļa būs labi pagatavota, un buljons būs bagātīgs un garšīgs.

Kādā ūdenī vajadzētu likt gaļu zupai?

Foto: pixabay.com

Buljona gatavošanai kā zupas pamatnei ir savas nianses, arī izmantotā ūdens temperatūra. Šajā gadījumā auksts ūdens nedarbosies. Tātad, kādā ūdenī vajadzētu vārīt gaļu zupai?

Vislabāk gaļu ievietot tikko verdošā ūdenī. Rezultātā iegūsit vieglu buljonu, kas ir ideāli piemērots ēdienam.

Lai gaļa kļūtu mīksta, tad, pateicoties siltam ūdenim, tā saglabās savu sulīgumu un nekad nebūs cieta.

Vai ir pareizi vārīt sasalušu gaļu?

Foto: pixabay.com

Daudzas mājsaimnieces gaļu uzglabā saldētavā, lai tā būtu svaiga pēc iespējas ilgāk. Pirms gaļas gatavošanas ieteicams to vispirms atkausēt.

Lasi arī: 5 ēdieni, ko nevajadzētu pagatavot čuguna pannā

Ja izlaidīs šo soli, buljons būs bez garšas, un zupa vienkārši garšos pēc karsta ūdens ar garšvielu un dārzeņu nokrāsu. Turklāt saldēta gaļa būs jāgatavo ilgāk, un ilgstošas ​​apstrādes dēļ tā zaudēs savas īpašības un garšu.

Dzīvesstils

«Pieaugušā vecumā, jo īpaši, ja esi atbildīgs par vēl kādu cilvēku, tu vairs nevari būt Pepija. Tu nevari dzīvot simtprocentīgi tikai šodienai, tev ir jādomā arī par rītdienu. Es, paldies Dievam, ar savu iekšējo bērnu vēl ļoti draudzējos, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka vismaz uz skatuves varu sevī palaist vaļā Pepiju,» saka dziedātāja Ieva Sutugova.

Svarīgākais