Šokolādes saldais valdzinājums

Siera kūka ar balto šokolādi © F64

Drūmais ziemas laiks ir īstais brīdis, lai ļautos saldumu vilinājumam un iekļautu ēdienkartē dievu ēdienu – šokolādi. Tās sastāvā esošais teobromīns un kofeīns sniedz baudas un laimes izjūtu, kā arī uzlabo garastāvokli, tā aizbiedējot pelēcīgās domas.

 Pašmāju uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai šokolāde būtu viegli integrējama dažādu kulinārijas brīnumu pagatavošanai, ar ko lutināt tuviniekus un uzcienāt viesus. Jaunās tumšās, piena un baltās šokolādes kaletes ir piemērotas gan drupināšanai, gan kausēšanai, gan arī nogaršošanai tāpat vien.

Siera kūka ar balto šokolādi

Sastāvdaļas:

Pildījumam: 100 g siera Mascarpone, 1 olas dzeltenums, 20 g cukura, 100 g saldā krējuma, 100 g baltās šokolādes,

Kūkas pamatnei: 2 olas, 75 g cukura, 50 g miltu,

Pagatavošana: sāk ar pamatnes gatavošanu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, pievieno pusi cukura un puto, līdz masa kļūst bieza un cukurs izšķīdis. Atsevišķā traukā stingrās putās puto olu baltumus, beigās pievieno atlikušo cukuru un puto, līdz, apgriežot trauku otrādi, masa nekrīt ārā. Pēc tam olu masas iecilā vienu otrā, piesijā miltus un lēnām maisa virzienā no apakšas uz augšu. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un lej tajā mīklu.

Kūkas pamatni liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25–30 minūtes. Pa to laiku gatavo pildījumu. Sajauc olas dzeltenumu ar cukuru un sakuļ, līdz masa kļūst bieza. Tad pievieno krēmsieru un turpina putot. Atsevišķā traukā ūdens peldē izkausē balto šokolādi, kad tā pilnībā izkususi, atstāj istabas temperatūrā dzesēties. Ņem tīru bļodu, kurā sakuļ saldo krējumu, pēc tam pievieno atdzisušo šokolādi un abas masas rūpīgi sajauc. Pēc tam vienā traukā apvieno siera un šokolādes masas. Masu izsmērē uz gatavās pamatnes un liek uz 4–5 stundām ledusskapī.

Triju veidu šokolādes saldējums

Tumšās šokolādes saldējums

Sastāvdaļas: 1 ēd.k. kakao, 2 olu dzeltenumi, 100 g tumšās šokolādes, 250 g saldā krējuma, 100 g cukura,

Pagatavošana:katliņā sajauc saldo krējumu un šokolādi, pievieno kakao un izkausē, bet ne uzvāra. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Tad pievieno šokolādes krēmu un pakuļ, lai masas labi sajaucas. Trauku ar masu liek ūdens peldē karsēties, vienlaikus maisot. Karsē 10 minūtes un tad to pašu atkārto ar aukstu ūdeni. Pēc tam liek saldētavā uz apmēram 3–4 stundām, ik pa laikam apmaisot. Baltās un piena šokolādes saldējumu gatavo tāpat, tikai nepievieno kakao.

Tumšās šokolādes fondants

Sastāvdaļas: 140 g tumšās šokolādes, 100 g sviesta, 4 olas, 80 g miltu, 1 tase espreso kafijas

Pagatavošana: tumšo šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē, pievieno espreso un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un pievieno atdzisušajai šokolādes masai. Tad piesijā miltus un viegli samaisa. Gatavu masu lej veidnēs un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 6–8 minūtes. Pasniedz ar saldējumu un zemeņu mērci.

***

Piena šokolādes muss Yakuza

Sastāvdaļas: 100 g piena šokolādes, 30 g sviesta, 50 g pūdercukura, 3 olas,

Biskvītam: 2 olas, 75 g cukura, 50 g miltu,

Pagatavošana: ūdens peldē, nepārtraukti maisot, izkausē šokolādi un sviestu. Tad pievieno pūdercukuru un ļauj masai atdzist. Tad pievieno šokolādes masai olu dzeltenumus un maisa, līdz masa kļūst vienmērīga. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus, ko vēlāk lēnām iecilā šokolādes masā. Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, pievieno pusi cukura un puto, līdz masa kļūst bieza un cukurs izšķīdis. Atsevišķā traukā stingrās putās puto olu baltumus, beigās pievieno atlikušo cukuru un puto, līdz, apgriežot trauku otrādi, masa nekrīt ārā. Pēc tam olu masas iecilā vienu otrā, piesijā miltus un lēnām maisa virzienā no apakšas uz augšu. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un lej tajā mīklu. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25–30 minūtes. Biskvītus atdzesē, sadala divās ripās. Veidnē ieklāj cepamo papīru, ieklāj biskvīta kārtu, virsū lej šokolādes musu, bet virsū kārto otru biskvīta ripu. Pārlej ar kausētu šokolādi un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.

Receptes piedāvā restorāns Yakuza

Yakuza Sushi & Asian Fusion ir Āzijas un itāļu virtuves restorāns ar plašu ēdienu izvēli. Ļoti pieredzējušais suši šefpavārs garantē nevainojamu suši kvalitāti un svaigumu, bet citi ēdieni ļauj novērtēt dažādu Āzijas valstu virtuvju daudzveidību un pievilcību. Tiem, kas neaizraujas ar Austrumu tematiku, ēdienkarte piedāvā gardas pastas, risoto un citus tradicionālos itāļu virtuves ēdienus. Draisks un viegls interjers, draudzīgi un labi apmācīti darbinieki un terases ar greznām mēbelēm – to visu var atrast Yakuza restorānos Rīgā, Ģertrūdes 22 un Elizabetes 10.

Svarīgākais