4.lapa
Alus braunijs ar alus karameli
Sastāvdaļas:
BRAUNIJAM
120 g miltu
1 ēdamkarote kakao pulvera
šķipsniņa sāls
110 g sviesta
200 g melnās šokolādes
250 g brūnā cukura
2 olas
300 ml alus
KARAMELEI
150 g cukura
3-4 ēdamkarotes alus
100 g sviesta
50 g sāls kliņģerīši
Pagatavošana:
1. Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
2. Atsevišķā bļodā sakuļ olas un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.
3. Maisa līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.
4. Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.
!!! Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus. Pagaršo tikai atdzisušu karameli.
5. Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.