3.lapa
Alū sautēti vistas šķiņķi
Sastāvdaļas:
GAĻAI UN MARINĀDEI
800 g atkaulotu vistas šķiņķu
3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
50 ml sojas mērces
2 laimi
3 ēdamkarotes Sriracha mērces
1 ēdamkarote medus
100 ml alus
DĀRZEŅIEM
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
2 šalotes vai violetie sīpoli
800 g nelielu kartupelīšu ar mizu
Pagatavošana:
1. Pagatavo marinādi, sajaucot kopā zemesriekstu sviestu, alu, Sriracha mērci, sojas mērci, miziņas un sulu no laimiem un medu. Gaļu atstāj iemarinēties uz 1 stundu.
2. Tikmēr sagriež papriku un sīpolus palielos gabalos.
3. Ņem lielu cepamo formu ar augstām malām (var būt stikla forma vai “pīle”), un tās viducī kārto iemarinētos vistas gabalus. Apkārt liek mazos kartupeļus, paprikas un sīpolu gabalus. Pārlej ar atlikušo marinādi. Liek cepties 35-40 minūtes līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ventilatora režīmā, kamēr dārzeņi izcepušies un vietām mazliet piedeguši.
4. Gatavus pasniedz vistu ar dārzeņiem kopā.