Cilvēkiem ar sēnīšu infekcijām, insulīna rezistences problēmām nav ieteicams dzert kvasu, raksta "Medicina 2.0".
Intervijā uztura speciālists Antons Poļakovs norādījis, ka kvass satur ātrus ogļhidrātus, kurus ķermenis absorbē pēc iespējas ātrāk un tas var ietekmēt cukura līmeni asinīs.
Šī iemesla dēļ kvasu nedrīkst dzert cilvēki, kam ir paaugstināts cukura līmenis, kā arī tie, kuri cieš no insulīna rezistences, skaidro ārsts.
Poļakovs atgādina, ka kvass ir fermentācijas produkts, uz kuru organisms var reaģēt ar alerģiskiem simptomiem. Ja ir tendence uz alerģijām, kvasu jādzer uzmanīgi.
Runājot par sēnīšu infekcijām un zarnu kandidozi, ārsts skaidro, ka "var palielināties rauga pieaugums, kas veicina vājumu, garastāvokļa svārstības, traucē imunitātei".