Amerikāņu uztura speciāliste Roksana Ehsani pastāstījusi, kādos gadījumos auzu pārslu putra var kaitēt cilvēka organismam, raksta "Eat This, Not That!".
Pēc ekspertes domām, auzu pārslas var būt kaitīgas tiem, kas cieš no noteiktām kuņģa un zarnu trakta problēmām, piemēram, kairinātu zarnu sindroma. Auzu pārslas satur lielu daudzumu augu šķiedru, kas var izraisīt meteorismu. Tādā gadījumā labāk gatavot putru no rīsiem, mannas vai kukurūzas putraimiem.
Uztura speciāliste brīdina, ka arī tiem cilvēkiem, kas ir pilnīgi veseli, auzu pārslas ne vienmēr ir veselīga maltīte. Pēc viņas teiktā, viss ir atkarīgs no pagatavošanas metodes. Pilnpiena biezputrā būs piesātinātie tauki, un, pievienojot saldinātājus, piemēram, brūno cukuru vai medu, palielināsies kaloriju un ogļhidrātu saturs. No abiem labāk izvairīties. Vēl sliktāk ir ar ātri pagatavojamajām auzu pārslām, kas parasti satur cukuru un visu veidu piedevas.
Ehsani iesaka gatavot auzu pārslas ar vājpienu vai augu izcelsmes pienu, izmantojot pilngraudu auzu pārslas, un izvēlēties veselīgas piedevas, piemēram, svaigus augļus, riekstus, riekstu sviestu un garšvielas, piemēram, kanēli vai kardamonu.