Dietoloģe nosauc labāko marinādi šašlikam

© Dmitrijs Suļžics /F64

Uztura speciāliste, Krievijas Federālās medicīnas un bioloģijas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroļeva granātābolu sulu nosaukusi par vienu no labākajām šašlika marinādēm, raksta "lenta.ru".

Koroļeva apgalvo, ka granātābolu sula padara gaļu mīkstu, viegli sagremojamu un neietekmē tās uzturvērtību. Turklāt ārste ieteica sulai pievienot aromātiskus garšaugus un garšvielas.

Citas labas marinādes, pēc ekspertes domām, var būt ogu tinktūras, sarkanvīns un citrusaugļu sula.

Tajā pašā laikā Koroļova brīdina par pārmērīgu etiķa un sāls lietošanu un neiesaka iegādāties gatavus šašlikus.

Dīvaini

Pāvests Francisks 15. decembrī dosies uz Vidusjūras salu Korsiku, kārtējo reizi apmeklējot Franciju, izvairoties no galvaspilsētas un visas greznības, un protokola, kas pavada kārtīgu valsts vizīti, vēsta aģentūra “Associated Press”.