VAKARA ZIŅAS. Kādus krājumus ziemai sagatavojuši pašmāju slavenie?

© Foto no privāta arhīva

5.lapa

Elizabete Zagorska marinē gurķus

«Šogad neko neesmu vēl darījusi. Parasti marinēju gurķus. Jau vairākus gadus mums ir sava siltumnīca. Sākotnēji likās, ka tas būs tikai eksperiments, lai bērni siltumnīcā var noraut kādu ķirštomātiņu, bet beigās tas ir pārvērties gluži vai par manu hobiju. Tagad katru gadu siltumnīcā aug tomāti un gurķi. Esam sākuši audzēt arī baziliku, dilles, spinātus, lociņus un redīsiņus.

Augusta beigās gurķu ir tik daudz, ka tie jāmarinē. Pērn to bija tik daudz, ka viena pati netiku galā. Gurķus spaiņiem vedām vīramātei, kurai lieliski padodas marinēšana. Ja pati nevaru visu iemarinēt, tad talkā nāk vīramāte. Pati taisu ātrās marinādes. Jau novembrī mūsmājās visas gurķu burciņas ir iztukšotas. Līdz ar to es negatavoju stipras marinādes. Man ir vēl viens ledusskapis, kurā salieku un glabāju gurķu burciņas. Mēs marinējam tikai gurķus. Ir arī aveņu ievārījums, bet to attaisām vien tad, ja gribam pie rīta pankūkām. Galvenokārt esam gurķu fani,» atklāj dziedātāja un uzņēmēja Elizabete Zagorska.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais